Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η No59


Συνάδελφοι-ισες οι ημερομηνίες για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση και την Ειδική Καταστατική Συνέλευση ορίστηκαν.


ΤΡΙΤΗ 4/10/11 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 08:00 και
ΔΕΥΤΕΡΑ 10/10/11 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 19, στις 08:00.


Ο εργοδότης έχει εγκρίνει άδεια απουσίας μετ' αποδοχών για τις αντίστοιχες ημερομηνίες. Μένει να αποδείξετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για το μέλλον του Ταμείου με την προσέλευσή σας σε αυτές τις Συνελεύσεις. Οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν πρώτα με την Έκτακτη Γ.Σ στην οποία θα σας γίνει ενημέρωση από το Δ.Σ για την επικρατούσα κατάσταση στο Ταμείο και στην συνέχεια θα συζητηθούν οι προτάσεις της Διοίκησης και των μελών ή ομάδων μελών που έχουν υποβάλλει προτάσεις για την βιωσιμότητα του Ταμείου. Στην ουσία στην Έκτακτη Γ.Σ θα επιχειρήσουμε να τροποποιήσουμε τις παροχές του άρθρου 3 του ισχύοντος καταστατικού για να πετύχουμε την βιωσιμότητα του Ταμείου. Αν καταφέρουμε να συνεννοηθούμε και ψηφήσουμε τις προτάσεις που θα δίνουν βιωσιμότητα στο ταμείο θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της Ειδικής καταστατικής Γ.Σ με τροποποίηση άρθρων του ισχύοντος καταστατικού που θα συνεπικουρούν στην προσπάθεια επιβίωσης του Ταμείου και θα επιλύουν κάποια αδιέξοδα στο τρόπο εξόφλησης αυτών που έχουν συνταξιοδοτηθεί. Αν δεν ληφθούν μέτρα στην Έκτακτη Γ.Σ και δεν δώσουμε βιωσιμότητα στο Ταμείο δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε στην διεξαγωγή της Ειδικής Καταστατικής Γ.Σ.
Απαιτούμενες πλειοψηφίες σύμφωνα με το καταστατικό για την λήψη μέτρων:
Ο αριθμός υπαρχόντων ενεργών μελών στις 30/9/2011 είναι 1.430 άτομα.
Για να έχω απαρτία στην Έκτακτη Γ.Σ απαιτείται παρουσία του 1/3 αυτών δηλαδή 477 άτομα παρόντα αθροιστικά σε Πειραιά και Χανιά. Οι τροποποιήσεις για την επιβίωση του Ταμείου (αλλαγή άρθρου 3) περνάνε πλειοψηφικά με συνηθισμένη απαρτία και με ανάταση της χειρός.
Για να έχω απαρτία στην Ειδική Καταστατική Συνέλευση απαιτείται η παρουσία του 1/2+1 των ενεργών μελών δηλαδή 716 άτομα παρόντα αθροιστικά σε Πειραιά και Χανιά και από αυτά να ψηφίσουν τα 3/4 υπέρ κάθε άρθρου που προτείνεται να τροποποιηθεί. Δηλαδή το μέτρο για την τροποποίησης οποιουδήποτε άρθρου είναι 537 ψήφοι.
Σας ζητήσαμε προτάσεις για την επιβίωση του Ταμείου και την τροποποίηση του καταστατικού του, λίγοι ανταποκρίθηκαν και μάλιστα εντός των χρονικών ορίων που έθετε η Ανακοίνωση Νο58. Στην παρούσα ανακοίνωση δεν μπορούμε να φανούμε συνεπείς απέναντί σας και να σας παρουσιάσουμε όλες τις προτάσεις πριν από την Γ.Σ. γιατί απλούστατα δεν προλαβαίνουμε να τις συμπεριλάβουμε όλες και δεν επαρκεί και ο χώρος μιας ανακοίνωσης.
Θα παρουσιάσουμε μόνο την πρόταση επιβίωσης του Ταμείου από την πλευρά της Διοίκησης. Οι υπόλοιπες προτάσεις είτε αφορούν την επιβίωση του Ταμείου, είτε την τροποποίηση του καταστατικού θα αναρτηθούν στο blog του ταμείου για να ενημερωθείτε στην διεύθυνση:
http://taippn.blogspot.com
Οι προτάσεις της Διοίκησης που αφορούν την τροποποίηση του καταστατικού θα αναρτηθούν και αυτές στο blog. Θα υπάρχει, σε αρχείο pdf, το ισχύον καταστατικό και οι προτεινόμενες αλλαγές θα είναι με κόκκινο χρώμα στο κείμενο. Όσοι θέλουν θα μπορούν να το κατεβάσουν για να το μελετήσουν. Δυστυχώς τα κείμενα είναι μεγάλα και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην ανακοίνωση.
Το Δ.Σ κάνει τις δικές του προτάσεις, οι αποφάσεις είναι δικές σας, ελπίζουμε να βρεθεί λύση.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Συνάδελφοι γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από όλες τις μεριές (ενεργά μέλη, διαγραμμένοι, συνταξιούχοι) . Αν οι προτάσεις της Διοίκησης δεν είναι αρεστές ή μη πιστευτές μην τις ψηφήσετε. Ακούστε και ότι άλλο μπορεί να σας προταθεί στην Γ.Σ και αποφασίστε. Το καλλίτερο βέβαια θα ήταν να είχαμε περάσει την πρόταση για την αναλογιστική μελέτη στην Γ.Σ του Μαρτίου και σήμερα να είχαμε στα χέρια μια γνωμοδότηση και μια πρόταση που δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς. Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα αρκεί να υπάρχει θέληση.
Για την σημερινή ακόμη και την αυριανή Διοίκηση το μεγάλο πρόβλημα είναι και θα είναι οι διαγραφές των μελών. Όσο μειώνονται οι αποδοχές μας τόσο θα υπάρχουν διαγραφές και όσο μειώνεται ο αριθμός των μελών τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται το έργο του εκάστοτε Δ.Σ
Μέχρι την ημέρα διεξαγωγής της Γ.Σ δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε μισθολογικά και εργασιακά. Μέσα στην αίθουσα της Γ.Σ πρέπει να δώσουμε λύση, δεν μπορεί να συνεχιστεί μια κατάσταση στην οποία δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να δώσουμε λύση.
Η παρουσία σας είναι επιβεβλημένη.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. ΑΒΡΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝ. ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου