Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


ΠΡΟΣ : Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΠΝ
ΑΠΟ   : Ελένη Λύτρα

                                                                                                Αθήνα 10 Μαΐου 2012

          Αρχικά ευχαριστώ τους συναδέλφους που με ψήφισαν και πίστεψαν στις δυνατότητές μου. Δυστυχώς με το κλίμα που επικράτησε στο πρώτο τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο, μου αφαιρείται η προοπτική οδήγησης του Ταμείου προς  το βασικό μου προσωπικό στόχο. Δηλαδή μια ουσιαστική Καταστατική Γενική Συνέλευση, όσον το δυνατό ταχύτερα,  με δημοκρατικές και νόμιμες διαδικασίες, με ανοιχτές προτάσεις που θα προωθούν τα συμφέροντα των ενεργών μελών του ταμείου, ώστε να διασφαλίσουμε όλοι μαζί τη βιωσιμότητά του.
          Μέλη του Δ.Σ. (εκτός μια παράλογης και  απρόκλητης προσωπικής επίθεσης προς την επαγγελματική μου υπόσταση),  με έντονα αντισυναδελφική συμπεριφορά και αψηφώντας τις καταστατικές διαδικασίες (στο πνεύμα και την ουσία τους), δημιουργούν και προωθούν κλίμα επικίνδυνο για τη συνοχή τόσο του Δ.Σ. όσο και της ευρύτερης οικογένειας του Ταμείου. Οι κινήσεις τους, θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τις καταθέσεις και το κεφάλαιο του  Ταμείου αλλά και την ίδια την νομική του υπόσταση. Δεν είναι δυνατό να επικροτώ ενέργειες που  θα ακυρώνουν ουσιαστικά την λειτουργία του Ταμείου, και θα το αφήσουν ακάλυπτο σε νομικές 'επιθέσεις'.
          Μέσα σε αυτή τη κατάσταση, διαβλέπω ότι προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι ενεργό και παραγωγικό μέλος του συμβουλίου. Ζητώ συγνώμη από τους συναδέλφους που με πίστεψαν, αλλά δεν είναι δυνατό να εκπληρώσω τις προσδοκίες τους σε ένα χώρο που δεν επικρατεί ψυχραιμία και σύνεση. Παραιτούμαι από το Δ.Σ. αλλά παραμένω απλό μέλος του Ταμείου γιατί πιστεύω στον αρχικό σκοπό του, την αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέλφων στο χώρο του Πολεμικού Ναυτικού.

                                                                                              Με τιμή
                                                                                          Λύτρα Ελένη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου