Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κραυγή αγωνίας για το ΤΑΙΠΠΝ


Βρίσκεται στο link: http://temhxanikoiypetha.blogspot.com/2012/05/blog-post_26.html και είναι από το blog:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΕΘΑ.
Αναδημοσιεύουμε το κείμενο:

Συναδέλφισες, συνάδελφοι, ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω το τι έγινε χθες στη ΓΣ του ΤΑΙΠΠΝ.
Όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για τη πορεία του ταμείου μας, δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Τόσα χρόνια είχαμε επαναπαυτεί στην οικονομική επάρκεια του ταμείου και δεν συμμετείχαμε στις ΓΣ και στα ΔΣ. Επί πλέον όσοι πήγαιναν στις ΓΣ, και ήταν λίγοι, ψήφιζαν αδιαμαρτύρητα τους Διοικητικούς και Οικονομικούς Απολογισμούς και προϋπολογισμούς, δίνοντας έτσι "άφεση αμαρτιών" σε οτιδήποτε πιθανόν παράτυπο.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Αλλά μήπως έτσι δεν συμπεριφερόμαστε και ως μέλη στα σωματεία που ανήκουμε; Όταν μας κάνουν το "χατίρι" και όλα πάνε καλά λέμε τους συνδικαλιστές με το χαϊδευτικό τους όνομα, όταν όμως στραβώσει κάτι και είναι ενάντια στο προσωπικό μας όφελος οι συνδικαλιστές που επιλέξαμε είναι ανάξιοι και να πάνε στη πυρά.
Να μη ξεχνάμε ότι η διοίκηση του ταμείου και οι συνδικαλιστές είναι εκλεγμένοι από εμάς, είναι συνάδελφοι οι οποίοι είχαν το θάρρος να εκτεθούν και να δοκιμαστούν.
Τα πολλά λόγια, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία και τη μη δημοσιοποίηση, κυρίως οι κακοπροαίρετες κριτικές είναι εύκολες κριτικές λασπολόγων.
Όποιος δεν συμφωνεί με τις πρακτικές της διοίκησης του ταμείου ή των συλλόγων θα πρέπει κινούμενος στα πλαίσια της νομιμότητας και της συναδελφοσύνης να διατυπώνει τις απόψεις του και επιβάλλεται να κοινοποιείται στα μέλη, ώστε όλοι να λαμβάνουν γνώση και να υπάρχει η πολλαπλασιαστικότητα.
Πραξικοπηματικές μέθοδοι ανήκουν σε ανεγκέφαλους, σε αντισυνάδελφους και σε άλλες σκοτεινές εποχές.
Καταλαβαίνω τις ανησυχίες όλων μας για τη τύχη των χρημάτων μας, αλλά σεβαστείτε και τις απόψεις των ... άλλων.
Με τα λίγα που μπόρεσα να ανιχνεύσω μέσα από τις κραυγές κανιβάλων που ήθελαν να ρίξουν στα λιοντάρια κάποια θύματα, κατάλαβα, αν μπορείτε να με διαψεύσετε, ότι αν το ταμείο δεν κάνει πράξεις για 3-4 χρόνια οι πρωτεργάτες της προδιάθεσης ... πραξικοπήματος ευελπιστούν να πάρουν κάτι από το ταμείο, διότι ηλικιακά τότε θα βγουν σύνταξη. Στα παλιά τους τα παπούτσια οι σημερινοί εν αναμονή συνταξιούχοι και κυρίως αυτοί που θα βγουν σύνταξη μετά από 6-20 χρόνια.
Συγχαρητήρια, με εξυπηρετεί αυτό διότι και εγώ θα φύγω σε 4 χρόνια, είσαστε έξυπνοι.
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ, ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΕΣ.
Την ίδια πρακτική κρατάτε και στα εργασιακά σωματεία, γι αυτό έφτασε σε κατάντια το συνδικαλιστικό κίνημα, τώρα που θα σφίξουν οι ζέστες με τις πιθανές απολύσεις μέσα από αξιολογήσεις θα θυμηθείτε άλλες πρακτικές;
Προτείνω να σταματήσουν οι κραυγές και οι κανιβαλισμοί, να γίνει μια τακτική Γ.Σ στοχευμένη και καταστατική, να ενώσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας ώστε να πετύχουμε ότι είναι σοφότερο προς όφελος όλων μας.
Κυρίες του ΔΣ του ΤΑΙΠΠΝ θα πρέπει πριν κάνετε πραξικοπηματικές ενέργειες να διαβάζετε πρώτα το ευαγγέλιο του κάθε σωματείου, που λέγεται καταστατικό, και να κινείστε σε νόμιμα πλαίσια.
Ψηφιστήκατε να συμβάλλετε με τις οικονομικές σας γνώσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΤΑΙΠΠΝ προς όφελος όλων των μελών και όχι για προσωπικό σας όφελος.
26-5-2012 - ΞΕΝΟΦΩΝ ΓΙΟΚΑΡΗΣ 

1 σχόλιο:

  1. Καμιά κραυγή ΑΓΩΝΙΑΣ συγκαταθετη, δεν έγινε τίποτα το πραγματικό, ήταν άτυπα.
    Η διαγραφές είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ, και η ενέργειες του Δ.Σ. ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΕΣ!!
    Οπότε μην ανησυχείς η λύσεις θα έρθουν μόνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή