Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε Χανιά και ΠειραιάΚατά την  παρουσίαση  της  αναλογιστικής  μελέτης  στις 15 και 20 Νοέμβρη  για  την  βιωσιμότητα  του  ταμείου,  ενημερωθήκατε για  την  κακή  και  μη  αναστρέψιμη  κατάσταση  του  ταμείου.
Πρόταση του αναλογιστή είναι η συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου με σημαντικές διαφοροποιήσεις. Το  Δ.Σαντιλαμβανόμενο  την  κρισιμότητα  της  κατάστασης  συγκάλεσε,  όπως  είχε  δεσμευτεί, Έκτακτες  Γενικές  Συνελεύσεις για τις 17/12 & 19/12 σε Χανιά και Πειραιά αντίστοιχα,  ώστε  να  ληφθούν όλες οι απαραίτητες  αποφάσεις  προκειμένου να υλοποιηθούν τα προτεινόμενα από την αναλογιστική μελέτη, με την προϋπόθεση ότι αυτή θα γινόταν αποδεκτή από τα μέλη.

Ενημερωτικά, τα ταμειακώς  εντάξει  μέλη  σε  Χανιά  είναι 239 και  σε Πειραιά 681. Σύνολο  ταμειακώς εντάξει μελών 920. Βάσει  του καταστατικού  παρ (α) του άρθρου  10 πρέπει να ήταν παρόντα τουλάχιστον το 1/3 του όλου αριθμού μελών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής.  Δηλαδή αθροιστικά  σε  Χανιά  και  Πειραιά  έπρεπε  να  είναι παρόντα τουλάχιστον 307 μέλη.
Στην  Κρήτη    παρόντα ήταν 15  μέλη  από  τα  239  ταμειακώς εντάξει και στον  Πειραιά   80 μέλη  από  τα  681  ταμειακώς εντάξει, σύνολο  μελών  που  συμμετείχαν  τελικά  95  μέλη,  που  δεν  συμπλήρωναν  το  1/3  (307) του όλου αριθμού μελών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής.  Η Έκτακτη  Γ.Σ  δεν  πραγματοποιήθηκε γιατί δεν υπήρξε η απαιτούμενη (απαρτία) παρουσία μελών.

Η αποχή της πλειοψηφίας των  μελών από την Έκτακτη Γ.Σ παρά την σοβαρότητα των θεμάτων, δείχνει για ακόμη μια φορά το μέγεθος της αδιαφορίας των μελών και γεμίζει με συναισθήματα θλίψης  και  απογοήτευσης τόσο  τα λίγα  σκεπτόμενα και ενδιαφερόμενα μέλη όσο και τα μέλη του Δ.Σ.
Θα συγκληθεί επαναληπτική Έκτακτη Γ.Σ σε χρόνο που θα σας ανακοινωθεί με τα ίδια θέματα μετά τις εορτές στον καινούργιο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου