Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Λίγα λόγια από τον Πρόεδρο No3

.
Πλησιάζει ο καιρός που θα γίνει η Τακτική Γενική Συνέλευση του Ταμείου μας. Το Δ.Σ την τοποθετεί στο τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν το 2010 δεν έχουν έλθει ακόμη στο Ταμείο μας από το ΓΕΝ ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διασταυρώσεις. Σε αυτή την Γ.Σ θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελικά θα έλθετε όλοι και αν συμβεί αυτό τότε και μόνο τότε θα ενημερωθείτε σωστά και θα μπορέσετε ταυτόχρονα να καταθέσετε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας.
Ακούγονται, λέγονται και γράφονται πολλά χωρίς όμως κάποιος από αυτούς "που σας φέρνουν τα νέα" να έχει επικοινωνήσει προηγουμένως με το Δ.Σ  και να έχει ζητήσει προφορική ή γραπτή ενημέρωση.
Βεβαίως και το Ταμείο μας περνάει κρίση. Η κρίση όμως επικεντρώνεται στην καθυστέρηση της εξόφλησης της εφάπαξ αποζημίωσης.
Οι κυρίως θιγόμενοι από αυτή την κρίση είναι οι απολυμένοι που δεν έχουν υπομονή (ενώ γνωρίζουν την κρίση) και προσπαθούν με "κάθε τρόπο θεμιτό ή μη" να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται όσο γίνεται ποιο γρήγορα.
Η δυσαρέσκεια των απολυμένων γίνεται, από μερικούς, αντικείμενο εκμετάλλευσης και παρουσιάζεται μια δραματική κατάσταση για το Ταμείο.
Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της πτώσης της τιμής των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και οι απολυμένοι έπαιρναν τα χρήματά τους σε σύντομο χρονικό διάστημα τότε θα ήταν όλα καλά δεν θα υπήρχε κρίση και κανείς δεν θα ασχολείτο με το Ταμείο τουλάχιστον με τον τρόπο που ασχολούνται σήμερα.

Ακούγονται ψίθυροι περί διάλυσης του Ταμείου
Κάνετε τον κόπο και διαβάστε το καταστατικό, ΑΡΘΡΟ 25, Διάλυση-Εκκαθάριση.
1. Το Ταμείο διαλύεται εφόσον έγινε αδύνατη η λειτουργία του και ληφθεί σχετική απόφαση από τη Γ.Σ. με πλειοψηφία όπως ορίζεται στην παράγραφο (ε) του άρθρου 10 του παρόντος.
2. Με τη διάλυση του Ταμείου γίνεται μέσα σε ένα χρόνο εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου από εκκαθαριστές που ορίζουν τα Δικαστήρια.
3. Το ενεργητικό υπόλοιπο το οποίο ήθελε προκύψει από την εκκαθάριση περιέρχεται, αναλόγως του αριθμού των μελών, που είχαν στο Ταμείο, στα συνδικαλιστικά Σωματεία των εργαζομένων στο Π.Ν

- Πότε μπορεί να διαλυθεί το Ταμείο;  Όταν το αποφασίσει η Γ.Σ
- Πότε όμως και υπό ποιον όρο;   Όταν γίνει αδύνατη η λειτουργία του.
- Πότε η λειτουργία του γίνεται αδύνατη; ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

Τώρα και έσοδα έχουμε (έστω και μειωμένα) και χρήματα υπάρχουν στο αποθεματικό του Ταμείου και οι πληρωμές συνεχίζονται τακτικά κάθε μήνα, βεβαίως, σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων.

ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ.

ΑΡΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΣΠΑΝΕ" ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ.

Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον όμως είναι η παράγραφος 3 του άρθρου 25.
ΑΝ... ΛΕΜΕ ΑΝ… κάποια στιγμή υπάρξει διάλυση
Αφού πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις του Ταμείου (εξοφληθούν όλοι όσοι έχουν απολυθεί) δηλαδή αφού γίνει εκκαθάριση και υπάρξει ενεργητικό υπόλοιπο (δηλαδή περίσσευμα) τότε τι γίνεται; ποιος παίρνει τα υπόλοιπα χρήματα;

Πάντως όχι τα μέλη !!!
Διαγραμμένα και ενεργά μέλη δικαιούνται χρήματα μόνο όταν συνταξιοδοτηθούν ή μετατεθούν. Αν την στιγμή της διάλυσης βρίσκονται εν ενεργεία, δεν τους οφείλεται τίποτα εκείνη τη στιγμή, άρα που πάνε τα χρήματα;

Για σκεφτείτε λίγο… ποιοι θα ήθελαν την διάλυση του Ταμείου; Σύμφωνα πάντα με αυτά που αναγράφονται στο ισχύον καραστατικό.
Το καταστατικό υπάρχει στο Blog σε link, κατεβάστε το για την δική σας ενημέρωση.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου