Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολη Ταμείου προς ΓΕΝ/Β5 για παροχή άδειας μετ' αποδοχών για την Γ.Σ


ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:  6217                                                 Πειραιάς 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣ : ΓΕΝ/Β5

ΘΕΜΑ: Διευκόλυνση για την διεξαγωγή της Γ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ιδιωτικού
              Προσωπικού Πολεμικού Ναυτικού (ΤΑΙΠΠΝ).

Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ιδιωτικού Προσωπικού Π.Ν εντάσσεται στο κλάδο πρόνοιας προσφέροντας στα μέλη του υπηρεσίες κοινωφελών ιδρυμάτων και σωματείων.
Δεν προσφέρει δηλαδή συνδικαλιστικές υπηρεσίες και ως εκ τούτου δεν δικαιούται συνδικαλιστικών διευκολύνσεων ούτε τα μέλη του Δ.Σ συνδικαλιστικές άδειες.
Με βάση τα παραπάνω το ΤΑΙΠΠΝ από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα δεν έχει ποτέ ζητήσει οποιοδήποτε είδος διευκόλυνσης για τα μέλη του, που είναι αποκλειστικά οι πολιτικοί υπάλληλοι (ΜΠΥ και ΣΕΙΔ) που εργάζονται σε όλες τις υπηρεσίες του Π.Ν.

Η οικονομική κρίση που μας προέκυψε από την αρχή του 2010 είχε αρνητική επίδραση στο ΤΑΙΠΠΝ όσο αφορά την έγκαιρη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης που δικαιούνται τα μέλη μας μετά την συνταξιοδότησή τους από το Π.Ν
Τα έσοδα του Ταμείου από τις εισφορές των μελών μειώθηκαν από την περικοπή των δύο μισθών (δώρο Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας), από την περικοπή των αποδοχών μας κατά 20% και από την μείωση των μελών μας λόγω συνταξιοδοτήσεων μεγάλου αριθμού εργαζομένων.
Η ταυτόχρονη πτώση της αξίας των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την κατάσταση και υποχρέωσε το Δ.Σ του Ταμείου να πάρει αποφάσεις μη ρευστοποίησης των ομολόγων που έχει στην κατοχή του.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η καθυστέρηση της καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης σε βάθος χρόνου περίπου ενός έτους και η ταυτόχρονη εκδήλωση έντονης δυσαρέσκειας των απολυμένων που καθυστερούν να πληρωθούν.
Το πλέον δυσάρεστο είναι ότι η ελλιπής και κακή πληροφόρηση των μελών δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την ομαλή λειτουργία του Ταμείου.

            Η σωστή ενημέρωση των μελών θα επιτευχθεί με την σύγκληση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και την παρουσία όσων γίνεται περισσοτέρων μελών. Ο ορισμός της ημερομηνίας και ώρας της Γ.Σ εκτός ωραρίου εργασίας και ειδικά τις απογευματινές ώρες μετά το τέλος της εργασίας οδηγούσε επί σειρά ετών σε οριακές απαρτίες και συνήθως σε δεύτερη επαναληπτική Γ.Σ

Το Δ.Σ του ΤΑΙΠΠΝ, για να μπορέσει να ενημερώσει σωστά όσο γίνεται περισσότερα μέλη κάτω από τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αλλά και των ιδιαίτερων δύσκολων συνθηκών λειτουργίας που αντιμετωπίζει, σας παρακαλεί να εξετάσετε την δυνατότητα της κατ'εξαίρεση έγκρισης άδειας των εργαζομένων μετ' αποδοχών για να συμμετάσχουν στην Γ.Σ του ΤΑΙΠΠΝ σε ώρα εντός του ωραρίου εργασίας.

Η Γενική Συνέλευση του ΤΑΙΠΠΝ προγραμματίζεται:

Για την Δευτέρα 28/2/2011 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για τις υπηρεσίες της ΚΡΗΤΗΣ και
Για την Πέμπτη 3/3/2011 στο Εργατικό κέντρο Πειραιά για τις υπηρεσίες του λεκανοπεδίου Αττικής.

Η ικανοποίηση του αιτήματός μας αφενός θα είναι επίδειξη έμπρακτης συμπαράστασης και κατανόησης των προβλημάτων του πολιτικού προσωπικού αφετέρου θα βοηθήσει να βάλουμε ένα τέλος στην αβεβαιότητα με την σωστή ενημέρωση και στην μείωση της δυσαρέσκειας των μελών.
Εκ μέρους του Δ.Σ του ΤΑΙΠΠΝ έχετε εκ των προτέρων τις άπειρες ευχαριστίες μας.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 Γ. ΑΒΡΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝ. ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣ
 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου