Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ                                           ΠΡΟΣ :     Μέλη  ΤΑΙΠΠΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Α.Μ 1406   Αποφ. Π.Π  2/3540/62                                                  
ΑΛΙΠΕΔΟΥ 10 – 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ                                          Πειραιάς,  12  Σεπτεμβρίου  2016
ΤΗΛ./FAX: 2104178368
Email: taippn@yahoo.gr
-----------------------------------------
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 12092016


ΘΕΜΑ:  Ενημέρωση Μελών ΤΑΙΠΠΝ


     1.    Σας ενημερώνουμε ότι, όλοι οι έλεγχοι, που ευρίσκονταν σε εκκρεμότητα  εις βάρος των προηγούμενων Διοικήσεων του Ταμείου και είχαν διαταχθεί από τον Εισαγγελέα Οικονομικού εγκλήματος, το Σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, περαιώθηκαν. Οι έλεγχοι ήταν καθολικοί και έγιναν σε βάθος χρόνου μιας 10ετίας (2003 – 2012).

     2.    Μετά το πέρας των ελέγχων εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά η "Αναφορά κατ' άρθρο 43 ΚΠΔ" σύμφωνα με την οποία δεν θεμελιώνεται κατηγορία και συνεπακόλουθα άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απιστίας ή άλλης αυτεπαγγέλτως διωκόμενης πράξης σε βάρος του Δ.Σ του ΤΑΙΠΠΝ για το χρονικό διάστημα των ετών 2003-2012.

     3.    Για τους παραπάνω λόγους όλη η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο κατ' άρθρο 43 ΚΠΔ, ως  ουσιαστικά  αβάσιμη.

4.  Από τον έλεγχο του ειδικού πραγματογνώμονα για τα έτη 2009-2012 διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:
         α. Η Διοίκηση του Ταμείου ήταν από ιδρύσεως εγκρατής όσον αφορά την επένδυση της περιουσίας του Ταμείου. Επένδυε σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου με σταθερές και σίγουρες αποδόσεις, παρακινούμενη και από τους εποπτεύοντες κυβερνητικούς φορείς.
    β.  Τα έσοδα προέρχονται από τις εισφορές των μελών, συνεπώς ο πληθυσμός των ασφαλισμένων διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ύπαρξη του Ταμείου. Τα έτη 2009-2012 υπήρξαν μαζικές διαγραφές μελών πέραν των συνταξιοδοτήσεων.
γ.  Το  συνολικό  ισοζύγιο  εσόδων-εξόδων της ελεγχόμενης περιόδου είναι αρνητικό. Ο πραγματογνώμονας διαπιστώνει στο πόρισμα ότι όλα τα έσοδα εισπράχτηκαν στην ώρα τους νομότυπα, όλα τα έξοδα υλοποιήθηκα σύμφωνα με τον προϋπολογισμό και πληρώθηκαν νομότυπα με την έκδοση των προβλεπόμενων παραστατικών, ενώ δεν παρατηρήθηκε μη νόμιμη εκροή κεφαλαίων ή τίτλων.
               
     5.    Από τον Έλεγχο της Διεύθυνσης Εκτάκτων Και Ειδικών ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

              α.  Ως προς το σύνολο των εσόδων και τον τρόπο πληρωμής των δαπανών τηρούνταν οι νομικές διαδικασίες.
              β.     Όσον αφορά δε το έλλειμμα του ποσού των 4 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψε από την αναλογιστική μελέτη του καθηγητή κ. Α. Ζημπίδη, πρέπει να επισημανθεί, ότι πρόκειται για έλλειμμα αναλογιστικής μελέτης και όχι ταμειακό διαχειριστικό έλλειμμα.

     6.    Οι λόγοι που οδήγησαν στη μη βιωσιμότητα το Ταμείο, όπως προέκυψαν από τον έλεγχο και την μελέτη των οικονομικών συνθηκών/καταστάσεων είναι οι εξής:

α. Η  αθρόα  συνταξιοδότηση των μελών  με  αφορμή  τις  μεταβολές  του ασφαλιστικού συστήματος καθώς και της εφεδρείας.
       β.  Η  περικοπή των δώρων εορτών και επιδόματος άδειας στους υπαλλήλους μέλη καθώς και η μείωση των μισθών.
     γ.  Η  εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στους επί σύμβαση υπαλλήλους.
     δ.  Η  κατάργηση των υπερωριών σε επί σύμβαση και μονίμους υπαλλήλους.
     ε.  Η  διαγραφή τουλάχιστον 800 ενεργών μελών.
  στ.  Η προαιρετικότητα της ιδιότητας του μέλους του ΤΑΙΠΠΝ, ως αρνητικός παράγοντας, αφού πάνω από τα μισά μέλη διεγράφησαν είτε γιατί υπήρχε πραγματικό ατομικό οικονομικό πρόβλημα είτε γιατί διαφώνησαν με τις αποφάσεις του Δ.Σ και των Γ.Σ.
     ζ. Η απώλεια 1.743.030,00 ευρώ από την ένταξη του Ταμείου στο υποχρεωτικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους (PSI).

     7. Κατόπιν των ανωτέρω αποδεικνύεται, ότι οι καταγγελίες των πέντε μελών/συναδέλφων (που για λόγους δεοντολογίας δεν αναφέρονται εδώ) στα επίσημα όργανα της Πολιτείας αλλά και οι από στόμα σε στόμα κατηγορίες πολλών μελών/συναδέλφων για  κακοδιαχείριση των προηγούμενων Διοικήσεων  του  Ταμείου  είναι  αβάσιμες  και  μόνο  κακό  έκαναν  στο  Ταμείο οδηγώντας  το  σε Διοικητικό  και  ταυτόχρονα  με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση της Χώρας και σε  Οικονομικό αδιέξοδο.


Για το Δ.Σ


Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ι. Γ. Ζωμένος
Ο   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. Βιτώρος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου