Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - ΠΕΙΡΑΙΑΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013



Ενημερώνουμε τα μέλη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ιδιωτικού Προσωπικού Πολεμικού Ναυτικού (ΤΑΙΠΠΝ) ότι σήμερα 24/4/2013 οι παρακάτω:
Θ. Αλατεράς (Πρόεδρος), Π. Κοκκαλιάρης (Γεν. Γραμματέας), Θ. Θεοχάρης (Αντιπρόεδρος), Μ. Παπαδάκης (Ταμίας), Σ. Σεληθωμάς (μέλος Δ.Σ) και Γ. Πριόβολος (μέλος Δ.Σ) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τα αξιώματα που κατείχαν στο Δ.Σ και ταυτόχρονα παραιτήθηκαν και από την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η απροθυμία προσέλευσης των μελών στις Γ.Σ, η μη έμπρακτη υποστήριξη του Δ.Σ, τα κακόβουλα σχόλια από μερίδα μελών για δήθεν άσκηση κακής τακτικής διαχείρισης, η αμφισβήτηση κάθε προσπάθειας και κάθε νόμιμης διαδικασίας για την καλή λειτουργία του Ταμείου είναι μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν την πλειοψηφία του Δ.Σ σε παραίτηση.

          Μετά τις παραπάνω παραιτήσεις από ώρα 20:00 της 24/4/13 λείπει ο απαραίτητος αριθμός των μελών του Δ.Σ που απαιτούνται σύμφωνα με το καταστατικό άρθρο 16, παρ. 7, για την Διοίκηση του Ταμείου.

Άρα  όποιο ενεργό μέλος ή όποιος άλλος έχει έννομο  συμφέρον μπορεί να ζητήσει τον διορισμό προσωρινής Διοίκησης από το αρμόδιο δικαστήριο.

Ο ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θ. ΑΛΑΤΕΡΑΣ
Ο ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π. ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣ

14 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΑΑΑ… έφυγαν οι ανίκανοι, οι αμειβόμενοι, οι κακοί διαχειριστές, οι μη γνωρίζοντες Δ.Ε (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και τώρα;…
    ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ;
    Μάλλον οι αδιάφθοροι, οι μη αμειβόμενοι, οι συνδικαλιστές και οι τα πάντα γνωρίζοντες "σοφοί" Π.Ε (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης)…
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ; Όλοι αυτοί οι σωτήρες πριν ένα χρόνο, στις εκλογές του Απρίλη του 2012 όταν ψάχναμε για υποψηφίους;
    ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ…
    Περιμένω να δω ποιοι θα κάνουν αίτηση διορισμού προσωρινής Διοίκησης και ποιους θα προτείνουν για να μας σώσουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαθαίνω οτι τα Σωματεια και οι Συνδικαλιστες του Π.Ν ενεργοποιούντε για να σώσουν το Ταμείο!!!
    Πριν απο οποιαδήποτε κίνηση διαβαστε ΚΑΛΑ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το συμπερασμα της αναλογιστικής μελέτης.
    Άλλο πραγμα το "συμπερασμα" και άλλο πραγμα η "πρόταση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δουλεια εχουν τα Σωματεία με το ΤΑΙΠΠΝ; Λίγο-πολύ και αυτά έχουν βαλει το χερακι τους για να φθασουμε στην σημερινή κατασταση
      Ο Πρόεδρος του ΣΔΥΝ δεν υπήρξε ποτε μελος του Ταμείου
      Ο Πρόεδρος και ο Γραμματεας του ΠΣΕΠΝ ειναι και οι δυο διαγραμμένεοι
      Ο Προεδρος του ΣΔΥΝΚ κραταει αμφισβητούμενη θέση, ειναι όμως μελος του ΤΑΙΠΠΝ και έχει λόγο
      Μήπως τα Σωματεία με την εμπλοκή τους αποσκοπούν στην περιουσία του Ταμείου όπως λέει και το καταστατικό του;

      Διαγραφή
  3. Χρόνια προσπαθούν τα σωματεία να βάλουν στο χέρι τους το ταμείο, ήρθε η ώρα να το "σώσουν" για να "σώσουν" τα οικονομικά τους, για τον κόσμο που έδωσε τα χρήματα τους μάλλον τίποτα δεν έχουν να περιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά την γνώμη μου, πολύ άργησαν να παραιτηθούν, λίγο ακόμα να παρέμεναν στην διοίκηση του ταμείου και η μη παραίτηση τους θα ήταν παρεξηγήσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα μάθατε τα νέα;
    Στην Σαλαμίνα έχουν γιορτή γιατί βγήκε η απόφαση για τους συνταξιούχους που δεν είχαν συμφωνήσει να πληρωθούν μόνο την κατάθεσή τους και ζητούσαν με αγωγή όλο το ποσό που δικαιούνται μαζί με τις προσαυξήσεις. (Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιανουάριο 2013).
    Το δικαστήριο Πρωτόδικα δικαίωσε τους συγκεκριμένους συνταξιούχους να πάρουν όλο το ποσόν με τις προσαυξήσεις, τους τόκους και καταλόγισε και τα έξοδα της δίκης κατά του Ταμείου…
    Ετοιμαστείτε για σωρεία αγωγών από τους συνταξιούχους που θα απαιτούν τα χρήματα τους…
    Όσοι στήριζαν ελπίδες στην "ανωτέρα βία" και το PSI…
    για να μην πληρώσουν τους συνταξιούχους….
    ή να τους πληρώσουν μόνο με το 19% της κατάθεσής τους…
    ή να μοιράσουν τα χρήματα σε όλους βάση "μαθηματικών τύπων"….
    Τι έχουν να πουν τώρα;
    Καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα στην προσωρινή διοίκηση όποτε αυτή προκύψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι ήταν παρόντες στην Γ.Σ του Μαρτίου του 2012 ασφαλώς θα θυμούνται ότι τότε είχε προταθεί από την Διοίκηση και είχε ψηφιστεί από την Γ.Σ η περικοπή του 50% στα κλειδωμένα ποσά της προσαύξησης του 15,5% και η περικοπή του 30% στα κλειδωμένα ποσά της προσαύξησης του 7,5%. Μέσα στην ίδια Γ.Σ κάποιος συνάδελφος "Σήφης" είχε προτείνει να μην ισχύσει η πρόταση της Διοίκησης αλλά μια δική του που έλεγε "όλοι, και τα ενεργά μέλη και οι συνταξιούχοι να πάρουν μόνο την κατάθεση τους χωρίς καμία προσαύξηση". Η πρόταση δεν πέρασε αλλά θυμάμαι πολύ καλά ότι στο κομμάτι της πρότασης του "Σήφη" που αφορούσε τους συνταξιούχους είχε ειπωθεί ΠΟΛΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ από τον τότε σύμβουλο Αποστολάκο, τον τότε πρόεδρο Αβρά αλλά και από τον δικηγόρο τον Χατζηγιάννη ότι δεν μπορούμε να επιβάλουμε ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ του εφάπαξ βοηθήματος σε αυτούς που είναι ήδη συνταξιούχοι διότι δεν προβλέπεται από κανένα νόμο. Αν επιβληθεί με απόφαση της Γ.Σ αναδρομική περικοπή και οι ενδιαφερόμενοι προσφύγουν στην δικαιοσύνη θα δικαιωθούν και το Ταμείο θα χάσει την υπόθεση
      Ότι δεν έγινε τον Μάρτιο του 2012, έγινε τον Οκτώβριο του 2012 πήραμε απόφαση στην Γ.Σ για περικοπή του εφάπαξ αναδρομικά και για τους συνταξιούχους…... Και από ότι διαβάζω παραπάνω μάλλον παίξαμε και χάσαμε.
      Συμπέρασμα: Η Γ.Σ παίρνει ότι αποφάσεις γουστάρει αλλά για μετρήσουν αυτές οι αποφάσεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.
      Αυτά για όσους δεν θυμούνται και δεν ξέρουν… η ιστορία δικαιώνει (μάλλον αργά) πράξεις και πρόσωπα

      Διαγραφή
    2. Για αυτά που γράφεις συνάδελφε εχεις δίκιο, όμως οι ημερομηνίες είναι λάθος. Αυτά συνεβησαν τον Μαρτιο του 2011 και τον Οκτώβριο του 2011 και όχι τι 2012 που γράφεις
      Α.Γ

      Διαγραφή
  6. Κάποιοι διαγραμμένοι πριν την σύγκλιση της ετήσιας τακτικής Γ.Σ ζητούσαν εγγράφως μεταξύ άλλων την:
    "Παραίτηση από την Διοίκηση του Ταμείου όλων των μελών και προκήρυξη εκλογών για την τοποθέτηση έμπειρων συναδέλφων σχετικών με οικονομικά – Νομικά θέματα προκειμένου να αναλάβουν τις διαδικασίες προγραμματισμένης εκκαθάρισης με απόφαση Γενικής Συνέλευσης"
    Και οι περισσότεροι από τα ενεργά μέλη το ίδιο πίστευαν, απλά δεν το αποτύπωσαν εγγράφως. Έτσι άφησαν εκτεθειμένη και απροστάτευτη την Διοίκηση του Ταμείου.
    Δεν παρατήθηκαν όλοι, παραιτήθηκαν μόνο οι "άχρηστοι"… ποιος θα προκηρύξει τώρα εκλογές;
    Δεν βλέπω ενδιαφέρων από συναδέλφους "έμπειρους" και σχετικούς με τα "οικονομικά - νομικά" θέματα να καταθέτουν αίτηση για διορισμό προσωρινής Διοίκησης.
    Δεν βλέπω προθυμία από ενεργά μέλη "έμπειρα και σχετικά" να επωμιστούν έστω και προσωρινά το βάρος των ευθυνών (διοικητικών, οικονομικών, δικαστικών) του Ταμείου.
    Υπάρχουν αλήθεια μεταξύ των μελών άτομα "έμπειρα" στα Διοικητικά του Ταμείου;
    Υπάρχουν σχετικοί στα "οικονομικά και νομικά" θέματα που έχουν σχέση με το Ταμείο; ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.
    Συνάδελφοι πλανάστε, αυτούς που ήξεραν λίγα πράγματα τους διώξαμε με την συμπεριφορά μας και τώρα ψαχνόμαστε ΑΠΑΝΤΕΣ να βρούμε άκρη στο αδιέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φωνή βοώντος φίλε ανώνυμε στην ερημιά της αδιαφορίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συναδελφε,εσυ που γραφεις συνεχεια ,σε παρακαλω να μας αφησεις ησυχους,ενταξει εμεις φταιμε,εμπιστευτηκαμε τα λεφτα μας σε αχρηστους και ανικανους,σε ανθρωπους που δεν ηξεραν να γραφουν το ονομα τους σωστα,δεν ενδιαφερθηκαμε ποτε,να δουμε τι πραγματικα γραφουν τα μαιμου χαρτακια που μας δινατε,δεν παταγαμε στις συνελευσεις,ενταξει εμεις φταιμε,καλυτερα να σωπασουν ολοι,ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΝΤΑΣ . ΧΑΝΙΑ ..Ν ΚΡΗΤΗΣ22 Μαΐου 2013 στις 5:58 μ.μ.

    ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ...ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΣΕΛΓΙΣΑΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΛΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ,
    . ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ..ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνάδελφε Τασο Μπαντα, να δώσω μια οπτική που έχω συναντήσει στους χώρους εργασίας μας.
    Μέχρι σήμερα, όποιοι προσπάθησαν να ασχοληθούν με το ταμείο μας, όλοι εμείς οι υπόλοιποι, τους αντιμετωπίσαμε με εχθρική διάθεση(ήπιος χαρακτηρισμός).
    Ποιος λοιπόν θα λάβει το δυσβάσταχτο κόστος, έστω και του επώνυμου σχολίου, όταν όλοι έχουμε γαλουχηθεί στην πρακτική, να βγάζουν "οι άλλοι" τα κάστανα από την φωτιά και εμείς να κάνουμε κριτική ανέξοδη, πολλές φορές άδικη, με ευκολία να διατυπώνουμε κατηγορίες(χωρίς στοιχεία) και να εκσφενδονίζουμε προσβλητικά σχόλια και μετά να κρυβόμαστε πάλι μέσα στην ασφάλεια και την ανωνυμία του όχλου. Τώρα θα αλλάξουμε δεν νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΝΤΑΣ . ΧΑΝΙΑ ..Ν ΚΡΗΤΗΣ24 Μαΐου 2013 στις 8:38 μ.μ.

      ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.
      .ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΡΙΝ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΜΟΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΔΕΡΝΑΝ ΟΙ ,, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ,, ... ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΙΑ

      ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΟΙ

      Διαγραφή