Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Γενικές Συνελεύσεις Χανίων και Πειραιά


Την Πέμπτη 8/3/12 έγινε στα Χανιά η Ειδική Καταστατική Συνέλευση και η Τακτική Γ.Σ.
Στην ειδική καταστατική συνέλευση οι συνάδελφοι από την Κρήτη αρνήθηκαν να συμμετάσχουν με την δικαιολογία ότι η απερχόμενη Διοίκηση δεν πρέπει να δεσμεύσει την νέα Διοίκηση με οποιαδήποτε απόφαση προκύψει. Στην συνέχεια ζήτησαν η Διοίκηση να αποσύρει την πρότασή της για καταστατική Γ.Σ
Τέτοια απόφαση δεν ήταν δυνατόν να παρθεί διότι η καταστατική Γ.Σ αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του Δ.Σ στις 20/2/12 και αφορούσε Χανιά και Πειραιά ταυτόχρονα, όπου η οποιαδήποτε συνέλευση έχει ενιαίο χαρακτήρα και κοινά θέματα.
Έτσι η συνέλευση στα Χανιά αποφάσισε να μην συμμετέχει σε οποιαδήποτε ψηφοφορία για την αλλαγή του καταστατικού.
            Στην Τακτική Γ.Σ η Διοίκηση αποδοκιμάστηκε από τα μέλη με την καταψήφιση του Διοικητικού απολογισμού, του οικονομικού απολογισμού, της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής και του οικονομικού προϋπολογισμού.
Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας:  3 ΝΑΙ, 34 ΟΧΙ, 2 ΛΕΥΚΑ.

Την Δευτέρα 12/3/12 έγινε στον Πειραιά η Ειδική Καταστατική Συνέλευση και η Τακτική Γ.Σ.
            Για την ειδική καταστατική συνέλευση δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία οπότε δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί. Χάθηκε όμως μια ακόμη ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα (όχι εφάπαξ πληρωμές, λήψη αποφάσεων για αλλαγή των παροχών όποτε κρίνεται αναγκαίο, διαγραφές μελών) και πάνω από όλα πολύτιμος χρόνος. Η επόμενη Διοίκηση θα πρέπει να δώσει λύση στο θέμα Καταστατική Γ.Σ.
            Στην Τακτική Γ.Σ η Διοίκηση αντιμετωπίστηκε περισσότερο θετικά από ότι στα Χανιά. Υπήρξε μια ήρεμη Γ.Σ με αρκετούς προβληματισμούς και εποικοδομητική κριτική. Η ψηφοφορία για τον Διοικητικό απολογισμό, τον οικονομικό απολογισμό την Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής και τον οικονομικό προϋπολογισμό ήταν θετική.
Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας:  226 ΝΑΙ, 31 ΟΧΙ, 14 ΛΕΥΚΑ.

Επομένως τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα είναι: 229 ΝΑΙ, 65 ΟΧΙ, 16 ΛΕΥΚΑ
Εγκρίνονται ο Διοικητικός απολογισμός 2011, ο οικονομικός απολογισμός 2011, η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής και ο οικονομικός Προϋπολογισμός 2012.

Επιπλέον η Γ.Σ αποφάσισε την τροποποίηση του ισχύοντος "Ειδικού κανονισμού χορηγίας Βοηθήματος Ασθένειας" στα μέλη του ΤΑΙΠΠΝ.
Σύμφωνα με την τροποποίηση αυτή "τα μέλη του ΤΑΙΠΠΝ που έχουν λάβει βοήθημα ασθένειας και ζητήσουν να διαγραφούν από το Ταμείο αλλά παραμένουν εργαζόμενα στο Π.Ν, πρέπει πρώτα να επιστρέψουν ολόκληρο το βοήθημα και μετά να διαγραφούν".

Συνάδελφοι συνεχίστε να παρακολουθείτε το blog του Ταμείου για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες των αρχαιρεσιών και την τελευταία λίστα αναμονής των συνταξιοδοτηθέντων.
Εκ του Δ.Σ.

1 σχόλιο:

  1. ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ

    Στην Γ.Σ. του Οκτωβριου ψηφίσαμε όλες της προτάσεις που έγιναν από τα μέλη της κρητης για την επιβίωση του ταμείου.Το αποτελέσματα ήταν τα εξώδικα τα ασφαλιστικά μέτρα και οι διαγραφές να πέφτουν βροχή.Και τώρα στην Γ.Σ.τα μέλη της κρητης ψήφισαν όχι σε όλα, απίστευτο!!! τόση ......

    Το πως η απόφαση τους δεν δεσμεύει το νέο Δ.Σ. περιμένω να μας το εξηγήσουν με κάποιο σχόλιο τους.
    ------------------
    ΕΝΕΡΓΌ μέλος που πληρώνει για να πάρουν τα χρήματα τους οι διαγραφέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή