Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Έκτακτη Γ.Σ - Δευτέρα 10/10/2011

.
Η προγραμματισμένη Έκτακτη Γ.Σ του Ταμείου έγινε κανονικά.
Όλα τα δεδομένα για την διεξαγωγή της Γ.Σ ήταν αρνητικά.
Απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καιρός βροχερός που δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στις μετακινήσεις, διάδοση φημών περί μη διεξαγωγής της Γ.Σ (σε αντίθεση με την κατηγορηματική δήλωση της Διοίκησης ότι η Γ.Σ θα διεξαχθεί κανονικά), διακοπή ρεύματος καθ' όλη την διάρκεια της Γ.Σ και έλλειψη μεγαφωνικής εγκατάστασης (διακοπή ρεύματος).
Παρόλα αυτά τριακόσια πενήντα δύο (352) άτομα αψήφησαν τις αντίξοες συνθήκες και παρευρέθηκαν στην Γ.Σ θέλοντας με την παρουσία τους να δώσουν λύση στα προβλήματα που κλονίζουν την επιβίωση του Ταμείου.
Με αθροιστική απαρτία (Χανιά - Πειραιά) 220+352=572 ατόμων η Έκτακτη Γ.Σ άρχισε κανονικά. Πριν την εκλογή του Προεδρείου της Γ.Σ τα παρόντα μέλη ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Ταμείου για την ύπαρξη:
α) μιας αίτησης 21 μελών που επισήμανε στην Διοίκηση και κατ' επέκταση στην Γ.Σ ότι : "Βάση του καταστατικού (άρθρο 7 παρ. β) δεν μπορούν οι αυξομειώσεις (των παροχών) να γίνονται όποτε θέλει ο καθένας".
β) εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση-δήλωση επιφύλαξης του Κου Σ. Μανουσιαδάκη και 62 ακόμη διαγραμμένων μελών να μην προχωρήσει η Γ.Σ στην επιχειρούμενη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.
Μετά την εκλογή Προεδρείου Γ.Σ, οι διαδικασίες προχώρησαν κανονικά και οι βασικές αποφάσεις που πάρθηκαν αποκλειστικά και μόνο για την βιωσιμότητα του Ταμείου και για να μπορέσουμε να πάρουμε όλοι τουλάχιστον τα χρήματα που έχουμε δώσει, είναι:
1. Απαγόρευση ρευστοποίησης ομολόγων από Δ.Σ χωρίς την έγκριση της Γ.Σ με προβλεπόμενη απαρτία αυτή του άρθρου 10.
2. Κατάργηση των προσαυξήσεων μέχρι 31-12-2011 η οποία θα ισχύει τόσο για τους ήδη συνταξιοδοτηθέντες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, όσο και για τα ενεργά μέλη του Ταμείου.
3. Από 1-1-2012 θα ισχύει προσαύξηση 1% ανά εξάμηνο ή 2% κατ' έτος για τα ενεργά μέλη του Ταμείου.
4. Στους συνταξιούχους που δεν έχει καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση, θα καταβάλλεται μόνο το ποσό των εισφορών τους μέχρι την ημερομηνία συνταξιοδότησης.
5. Όλες οι αποφάσεις της Γ.Σ θα ισχύσουν από 11-10-2011
6. Στους διαγραφέντες θα δοθεί προθεσμία να ξαναεγγραφούν. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα δικαιούνται επιστροφής των εισφορών τους. Ενώ για όσους διαγράφονται από εδώ και στο εξής δεν θα δικαιούνται επιστροφής των εισφορών τους κατά την συνταξιοδότηση, όρος ο οποίος θα συμπεριληφθεί στην προτεινόμενη τροποποίηση του καταστατικού.

Καταστατική Συνέλευση δεν έγινε γιατί δεν υπήρχε η προβλεπόμενη αθροιστική πλειοψηφία των 708 ατόμων.
Υπάρχουν πολλά προβλήματα που δεν δίνουν την δυνατότητα άμεσου προσδιορισμού νέας ημερομηνίας για Καταστατική Γ.Σ. Να ληφθεί υπόψη ότι αυτή πρέπει να γίνει πάλι από την αρχή και να αρχίσει από Χανιά για να καταλήξει Πειραιά. Να πάρουμε ανάσα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα αναμενόμενα μέτρα περί εργασιακής εφεδρείας και εφαρμογής μισθολογίου και μετά να ορίσουμε νέα ημερομηνία για Καταστατική Γ.Σ.
Θα υπάρξει λεπτομερής ανακοίνωση σχετικά με την Έκτακτη Γενική Συνέλευση και όλων των αποφάσεων που λήφθηκαν σε αυτή μαζί με τις απαραίτητες διευκρινήσεις.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου