Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Επιβίωση Ταμείου

 .
Αγαπητοί συνάδελφοι,

σχετικά με την πρόσφατη Γενική Συνέλευση, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

1. Κατά τη διάρκεια της διαβουλεύσεως κατατέθηκε πρόταση, η οποία εμφανίστηκε ως πρόταση των "Καθηγητών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων". Η συγκεκριμένη πρόταση προήλθε από ένα μέλος  και όχι από το σύνολο του διδακτικού εκπαιδευτικού προσωπικού της Σχολής. Εξ άλλου, στην Συνέλευση παρίσταντο δύο μόνο μέλη από την ΣΝΔ τα οποία -βεβαίως- δεν είχαν εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσουν το σύνολο.

2. Η σωτηρία και η επιβίωση του Ταμείου συναρτώνται αποκλειστικά και μόνο με την διατήρηση της εμπιστοσύνης και της έμπρακτης υποστήριξης των μελών προς το Ταμείο.

3. Ενδεχόμενη άρση της εμπιστοσύνης και διαγραφή μελών θα οδηγήσει -με μαθηματική βεβαιότητα- στην οριστική και αμετάκλητη αδυναμία του Ταμείου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.      

4. Όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες και οι καταστάσεις, για να πειστούν τα μέλη να παραμείνουν ενεργά θα πρέπει η λύση που θα επιλεγεί να είναι δίκαιη, να εξασφαλίζει τα συμφέροντα του συνόλου των μελών και -το κυριότερο- να είναι επαρκώς τεκμηριωμένη.

5. Σε κάθε περίπτωση, η εντύπωση που έχω αποκομίσει από συζητήσεις με συναδέλφους-μέλη είναι ότι η λύση που προκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση της 3/3/2011 δεν ήταν πειστική ως προς την ουσία της μακροημέρευσης και της ευημερίας του Ταμείου.

Παρακαλώ πολύ να αναρτηθεί το μήνυμα στην τηρούμενη ιστοσελίδα, ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να τύχει της σχετικής διαβουλεύσεως.

Με εκτίμηση.
Ηλίας Υφαντής.
 
____________________________________
Καθηγητής Δρ. Ηλίας Αρ. Υφαντής
Τομέας Ναυπηγικής & Ναυτικής Μηχανολογίας
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
Χατζηκυριάκειο,  18539 Πειραιάς
τηλ 2104581382/6937015978
yfantis@hna.gr

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου