Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Λίγα λόγια από τον Πρόεδρο περί εφαρμογής καταστατικού

.

Συνάδελφοι
Μετά την πτώση των τιμών των ομολόγων και την μη δυνατότητα άμεσης καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος στους δικαιούχους άρχισαν τα προβλήματα.
Το ΔΣ αφού έλαβε υπόψη του όλα τα δεδομένα που είχε στη διάθεση του ταυτόχρονα με την υποχρέωση να διατηρήσει σε λειτουργία το Ταμείο αποφάσισε την εξόφληση των δικαιούχων σε βάθος χρόνου διατηρώντας μια λίστα προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία απόλυσης και τον χρόνο που φθάνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά των απολυόμενων στο Ταμείο. Η προσκόμιση των δικαιολογητικών είναι αποκλειστική ευθύνη του κάθε απολυόμενου και η παραλαβή τους γίνεται είτε με το FAX, είτε με το ταχυδρομείο, είτε τα φέρνουν οι ίδιοι. Συνάδελφοι οι αποφάσεις παίρνονται με βάση πάντα το καταστατικό και την συμβουλή του νομικού συμβούλου του ταμείου. Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του καταστατικού διαβάζουμε:

ΑΡΘΡΟ 2 - ΣΚΟΠΟΣ
"Σκοπός του Ταμείου είναι η αλληλοβοήθεια των μελών του, για την αντιμετώπιση σοβαρών αναγκών τους κατά την διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης με το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης εφάπαξ κατά τη λήξη αυτής."

1. Πώς μπορεί το ΔΣ να εξοφλήσει, εκτός λίστας, τους απολυμένους που έχουν προβλήματα υγείας και να τους βοηθήσει αφού στο καταστατικό αναφέρεται σαφώς ο χρόνος που μπορεί να γίνει αυτό (κατά τη διάρκεια της εργασιακής σχέσης);
2. Πως μπορεί το ΔΣ να εξοφλεί δίνοντας προκαταβολές (σε δόσεις) όταν αναφέρεται σαφώς ο τρόπος εξόφλησης (εφάπαξ);
3. Δυστυχώς δεν προσδιορίζεται σε πόσο χρόνο μετά τη λήξη της εργασιακής σχέσης με το Π.Ν θα καταβάλλεται η εφάπαξ ενίσχυση. Συνηθιζόταν η σχεδόν άμεση εξόφληση μέχρι και τον Ιούλιο του 2010 όταν και δεν υπήρχε το πρόβλημα με τα ομόλογα.

Αν οι ενδιαφερόμενοι πιστεύουν ότι κακώς πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις από το Δ.Σ τότε δεν έχουν παρά να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν αυτό που κατά τη γνώμη τους είναι σωστό, αποφεύγοντας όμως τις απειλές και τις απόπειρες χειροδικίας εις βάρος των μελών του Δ.Σ, καθώς και τις φθορές του γραφείου που στεγάζεται το Ταμείο.
Δεν υπάρχουν εμμονές στις αποφάσεις του ΔΣ, παρά μόνο τήρηση των άρθρων του καταστατικού και προστασία των συμφερόντων του Ταμείου.
Μακάρι αύριο τα ομόλογα να ανακτήσουν την ονομαστική τους αξία, να τα εξαργυρώσουμε και να σας εξοφλήσουμε όλους.
.

2 σχόλια:

  1. Γιατί πρόεδρε δεν ονοματίζεις τα "καλόπαιδα" που απειλούν και χειροδικούν? Να δούμε εάν τα "παντελόνια" που φοράνε έχουν ονοματεπώνυμο. Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω "συναδέλφους" που προτιμούν να σπάσουν τα ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές για να εξοφληθούν και μετά ας πάνε να πνιγούν οι υπολοιποι και μαζί τους και το ταμείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διευκρίνηση. Κάποιοι από τους απολυμένους "πρώην συναδέλφους" επικαλούμενοι σοβαρούς λόγους υγείας ή σοβαρά οικονομικά προβλήματα (που το Δ.Σ δεν τα αμφισβητεί)ζητούν να πληρωθούν εκτός λίστας, μη περιμένοντας την σειρά τους. Ο τρόπος που ζητάνε να εξαιρεθούν της αναμονής, έναντι των άλλων συναδέλφων τους, είναι αυτός που ενοχλεί. Αν γίνουν γνωστά τα ονόματα, από εδώ, υπάρχει ο φόβος των "ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων" στην Τακτική Γ.Σ όμως θα ενημερωθείτε για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή