Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων

.
21-7-2010
Ελήφθη ομόφωνη απόφαση να μην σπάσουμε ομόλογα για όσο διάστημα η αξία πώλησης είναι κάτω της ονομαστικής αξίας τους.
Ελήφθη ομόφωνη απόφαση να μην δίδονται προκαταβολές και να περιοριστούν τα βοηθήματα ασθενείας

31-8-2010
Ελήφθη ομόφωνη απόφαση να μην εξοφλούνται εκτός λίστας (κατ΄εξαίρεση) περιπτώσεις με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αφενός δεν το προβλέπει το καταστατικό αφετέρου είναι πολλές οι περιπτώσεις με σοβαρά έως πολύ σοβαρά περιστατικά υγείας.
Ελήφθη ομόφωνη απόφαση να εξοφλούνται εκτός λίστας όσες περιπτώσεις έχουν να λαμβάνουν ≈3.000€ με τον περιορισμό των 1ή 2, το μέγιστο ατόμων, το μήνα και με την προϋπόθεση να έχουν περισσέψει χρήματα μετά την προγραμματισμένη πληρωμή από την λίστα.
Ομόφωνα αποφασίστηκε μείωση της ετήσιας αποζημίωσης του Συμβούλου Διοίκησης και του Λογιστή από 5.000€ σε 3.000€ τον χρόνο για τον καθένα.

27-9-2010
Αποφασίστηκε να μην εγκριθεί πρόταση εξόφλησης της οφειλόμενης αποζημίωσης σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση να περιλαμβάνει μόνο τις καταθέσεις του μέλους και η δεύτερη δόση, μετά την έκδοση της σύνταξης, την προσαύξηση.
Αποφασίστηκε να εξακολουθήσει το Δ.Σ να δέχεται "τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά" προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος του κάθε απολυόμενου και με το FAX και με το ταχυδρομείο.
Ομόφωνη εκλογή του Κου Θ. Αλατερά στην θέση του Α! Αντιπροέδρου, συμπλήρωση του αριθμού των μελών του Δ.Σ με τον Κον Γ. Πρωτόπαππα

Κάποιες από τις αποφάσεις του Δ.Σ δεν ικανοποιούν αυτούς που περιμένουν να πάρουν τα χρήματά τους και εκφράζουν την άποψη ότι δεν θα έπρεπε να είναι αποφάσεις Δ.Σ αλλά να τις φέρουμε σε Έκτακτη Γ.Σ προκειμένου να ληφθούν εκεί οι αποφάσεις.
Το Δ.Σ δεν έχει διακοσμητικό ρόλο, έχει εκλεγεί για να κάνει Διοίκηση και να παίρνει αποφάσεις όπου και όταν χρειάζεται προκειμένου να λύσει σοβαρά και επείγοντα ζητήματα βάζοντας πάντα μπροστά το όφελος του Ταμείου.
Ίσως κάποιες αποφάσεις να είναι σκληρές ή όχι απόλυτα σωστές, όταν έλθει η ώρα το Δ.Σ θα τις θέσει ενώπιον των μελών της Τακτικής Γ.Σ προκειμένου να παρθούν τελικές αποφάσεις.
Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι είμαστε το πρώτο Δ.Σ που αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις στην 47χρονη ιστορία του Ταμείου και επιπλέον πολύ ανανεωμένο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου