Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Γιατί όχι στην προκαταβολή

.
Η λύση της προκαταβολής έχει απορριφθεί προς το παρόν διότι:
α) Αν υποθέσουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου φύγουν ακόμη 100 άτομα, οι μηνιαίες εισπράξεις μας είναι περίπου 100.000,00 και η προκαταβολή κυμαίνεται γύρω στις 5.000,00€. Τότε κατά μέσον όρο θα πρέπει να φεύγουν περίπου 20 άτομα το μήνα και λαμβάνοντας από 5.000€ προκαταβολή θα εξαντλούν όλες τις μηνιαίες εισπράξεις των 100.000,00€. Επομένως τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου θα δίνουμε συνέχεια προκαταβολές και δεν θα μπορούμε να εξοφλήσουμε κανένα μέλος με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες να είναι πιο έντονες, η λίστα συνεχώς να μεγαλώνει καθώς και ο χρόνος αναμονής.
β) Δεν είναι δίκαιο να παίρνουν όλοι το ίδιο ποσό προκαταβολής διότι τα ποσά που δικαιούται ο καθένας είναι διαφορετικά. Δεν μπορεί να πάρει προκαταβολή 5.000,00€ αυτός που δικαιούται 12.000,00€ και την ίδια προκαταβολή να πάρει και αυτός που δικαιούται 30.000,00€. Ο πρώτος παίρνει περίπου 1/2 αυτού που δικαιούται ενώ ο δεύτερος το 1/6 του δικαιούμενου ποσού.
Από την Εθνική τράπεζα και την Τράπεζα Ελλάδος υπάρχουν πληροφορίες ότι στα μέσα Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου θα υπάρξει ανάκαμψη στα Ομόλογα. Ας κάνουμε υπομονή μέχρι τότε, αν όλα πάνε καλά και ανέβουν οι αξίες των Ομολόγων τότε σπάμε ένα ποσό από κάποιο ομόλογο και πληρώνουμε τον κόσμο.
Για πληρέστερη ενημέρωση των μελών θα πρέπει να γίνει κάποια ενημερωτική συγκέντρωση. Θα την ονομάσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση; Θα δούμε πως ακριβώς θα προγραμματιστεί και σχεδιαστεί. Όπως και να έχει όμως πρέπει χρονικά να τοποθετηθεί προς το τέλος του 2010 για να υπάρχουν στοιχεία και προτάσεις προς τα μέλη.
Τα μέλη όμως μπορούν από τώρα να καταθέτουν προτάσεις, ιδέες, ερωτήσεις στο blogs του Ταμείου ή στο mail του ταμείου ή ακόμα αν θέλουν γραπτά και να τις στέλνουν με το Fax ή το ταχυδρομείο στο Ταμείο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου