Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η........Α Ρ Ι Θ Μ. 53

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΠΝ

Συνάδελφοι,
Γνωρίζετε ότι κάθε χρόνο το Ταμείο μας, χορηγεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για συνταξιοδότηση κατά μέσο όρο σε 140 άτομα.
Λόγω της οικονομικής κρίσης και του ασφαλιστικού υπάρχει απρόοπτη και αθρόα υποβολή αιτήσεων για συνταξιοδότηση που ξεπέρασε όλες μας τις προβλέψεις.
Αυτό σε αριθμούς μεταφράζεται σε 180 άτομα που ήδη έχουν υποβάλει παραίτηση το πρώτο εξάμηνο του 2010 και πιθανόν να συνεχιστεί η αθρόα φυγή μέχρι και το τέλος του χρόνου.
Ήδη σήμερα οι υποχρεώσεις του Ταμείου λόγω αυξημένων παραιτήσεων έχουν ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη. Για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των μελών μας ρευστοποίηθηκαν κάποια ομόλογα κοντά στην ονομαστική τους αξία. Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή την χρονική στιγμή τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που προεξοφλούνται έχουν χάσει τουλάχιστον το 40% της ονομαστικής τους αξίας.
Μπροστά στο πρόβλημα ρευστοποίησης άλλου ομολόγου και της απομείωσης του κεφαλαίου του Ταμείου που θα έχει αρνητική συνέπεια για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον, το Δ.Σ στις 6/7/10 αποφάσισε για όσους έχουν απολυθεί τον Μάιο του 2010 και δεν έχουν έλθει τα δικαιολογητικά τους στο ταμείο και για όσους έχουν απολυθεί από 1/6/2010 και μετά, τα παρακάτω:

α) Την μη ρευστοποίηση ομολόγων, μέχρι την βελτίωση της αξίας τους στην Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Ταμείου για τους νεότερους.
β) Οι μηνιαίες εισφορές και τόκοι (έσοδα του ΤΑΙΠΠΝ) θα ικανοποιούν αποκλειστικά κατά σειρά προτεραιότητας τα αποχωρούντα μέλη.
γ) Η προτεραιότητα των μελών θα εξασφαλίζεται από την δημιουργία καταλόγου αποχωρούντων μελών κατά συμβούλιο με βάση την ημερομηνία απόλυσης του καθενός και με την προϋπόθεση ότι ο κάθε απολυόμενος συνάδελφος έχει καταθέσει όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και δεν υπάρχει οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα.
Εάν υπάρχουν πολλά άτομα με την ίδια ημερομηνία απόλυσης τότε θα προηγηθεί το άτομο με τα περισσότερα χρόνια εγγραφής στο ταμείο.
δ) Ο παραπάνω κατάλογος προτεραιότητας, για την εξασφάλιση της διαφάνειας, θα είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα: www.taippn.blockspot.com
ε) Το Δ.Σ θα συνεδριάζει το τελευταίο 10ημερο κάθε μήνα και θα ανακοινώνει τον κατάλογο του μήνα που θα μπαίνει κάτω από τον κατάλογο του προηγούμενου. Η πρώτη λίστα προτεραιότητας θα δημιουργηθεί από από αυτούς που τα δικαιολογητικά τους θα έχουν φθασει στο ταμείο μέχρι το επόμενο Συμβούλιο της 21ης Ιουλίου του 2010.
Στ) Οι προκαταβολές καταργούνται, τα βοηθήματα περιορίζονται στο ελάχιστο και σε περίπτωση θανάτου οι κληρονόμοι θα προηγούνται.

Παρακαλούμε τα μέλη του Ταμείου να κατανοήσουν τις αποφάσεις και να βοηθήσουν το Δ.Σ στην εφαρμογή τους, τα χρήματα υπάρχουν και όλοι οι δικαιούχοι θα πάρουν ότι δικαιούνται με μια καθυστέρηση που θα εξαρτηθεί από το πλήθος των αποχωρούντων συναδέλφων.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ..........Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΑΒΡΑΣ.................ΠΑΝ. ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου