Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΑΙΠΠΝ 11/3/2009



Έγινε η Γενική Συνέλευση του ΤΑΙΠΠΝ την Τετάρτη 11/3/2009. Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία ο Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός - ισολογισμός του 2008 καθώς επίσης και ο οικονομικός προϋπολογισμόςτου 2009. Εκλέχτηκε και η Εφορευτική επιτροπή που θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες του Ταμείου για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ και της Ε.Ε. Όλα κύλησαν ήρεμα και σε πολιτισμένο κλίμα. Τα κυριότερα σημεία της:

………………………………………………………………………………………………………...

Τίτλοι εφημερίδων όπως… Σε βαθύ κόκκινο τα ταμεία…, Τα ασφαλιστικά ταμεία πιο κοντά στην χρεοκοπία…, Η Κόκκινη γραμμή βιωσιμότητας στο 2014…, Τα ταμεία θα ρευστοποιήσουν το χαρτοφυλάκιο τους… δημιουργούν πανικό.

Από αυτή την δύσκολη θέση περνάνε σχεδόν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Η κατάρρευση του Επικουρικού Ταμείου Αλληλοβοήθειας της Γενικής Τράπεζας ήρθε και προστέθηκε στα σοβαρά προβλήματα που έχουν καταγραφεί και σε άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς .

Στον τύπο της Κυριακής (8/3/09) "Καθημερινή" αναφέρεται ότι "oι ερευνητές του Ινστιτούτου εργασίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και προσωπικά ο επιστημονικός Διευθυντής του, κ Σ. Ρομπόλης, συμπεραίνουν ότι αν δεν υπάρξουν νέες χρηματοδοτικές ενέσεις στο σύστημα, το κραχ στις παροχές (συντάξεις) είναι περισσότερο από ορατό.

Θυμάστε τι έκανε Το Ταμείο μας πριν 2 χρόνια τέτοιο καιρό; Το Δ.Σ πρότεινε και σεις τολμήσατε και πήρατε την απόφαση να αυτοχρηματοδοτηθούμε με αύξηση της εισφοράς μας. Θυμάστε που σας είχαμε αναφέρει την απάντηση του κ Σ. Ρομπόλη στην πρόταση για αύξηση της εισφοράς; Είχε πει ότι αν καταφέρεται και το περάσετε στην Γ.Σ δεν θα έχετε πρόβλημα!

Συνάδελφοι -σες, εμείς πάμε καλά δεν έχουμε πρόβλημα, πήραμε όλοι μαζί την σωστή απόφαση στο σωστό χρόνο. Τα οικονομικά μεγέθη του Ταμείου είναι σε κατάσταση που ανταποκρίνονται πλήρως στις σημερινές αλλά και αυριανές απαιτήσεις των μελών μας.

Ενώ όλα τα ταμεία έχουνε πρόβλημα ρευστότητας εμείς έχουμε εξοφλήσει μέχρι και σήμερα 31 άτομα που συνταξιοδοτήθηκαν και ταυτόχρονα έχουμε αυξήσουμε το αποθεματικό μας σε ομόλογα σε σύγκριση με αυτό της 31-12-2008.

Επειδή η θητεία του Δ.Σ λήγει στις 18/3/09, ο λογαριασμός του ταμείου κλείνει από την Εθνική τράπεζα. Πρέπει να γίνουν οι αρχαιρεσίες να γίνει νομιμοποίηση του νέου Δ.Σ για να ανοίξει και πάλι ο λογαριασμός και να γίνουν πληρωμές. Έχουμε εξοφλήσει όλες τις απολύσεις που είχαμε στα χέρια μας. Επόμενες πληρωμές μετά το Πάσχα και μετά τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται. Ελπίζω να έγινε κατανοητό και να μην υπάρξει ανησυχία περί καθυστέρησης πληρωμών και οικονομικού προβλήματος του ταμείου.

…………………………………………………………………………………………………………

Στην συνέχεια ανοίχτηκε κατάλογος ομιλητών και ζητήθηκε από τα παρόντα μέλη να ανέβουν στο βήμα και καταθέσουν την γνώμη τους, να πουν τις απόψεις τους, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να υποβάλλουν προτάσεις.

Ο πρόεδρος του ταμείου Γιώργος Αβράς πίεσε και παρακάλεσε τα μέλη να ανέβουν στο βήμα και να εκφραστούν τώρα μέσα στη Γ.Σ στον πιο κατάλληλο θεσμικά χώρο.

Κανείς δεν ανέβηκε, κανένα παράπονο, κανένας προβληματισμός, καμία ερώτηση, καμία απορία. Όλα καλά, όλα κατανοητά.

…………………………………………………………………………………………………………

Πάμε λοιπόν σε εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ και αφού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παρούσα Διοίκηση τότε ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή του συναδέλφου από τα Χανιά που είπε "Ότι δουλεύει δεν αλλάζει, ότι δουλεύει και φέρνει αποτέλεσμα πρέπει να στηριχτεί".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου