Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η No 60


Συνάδελφοι
Με  αθροιστική  απαρτία (Χανιά + Πειραιά) 220+352=572 ατόμων  η  Έκτακτη Γ.Σ  της 4ης και 10ης Οκτωβρίου έγιναν  κανονικά, οι  διαδικασίες  προχώρησαν  κανονικά  και  οι  βασικές  αποφάσεις  που  πάρθηκαν  αποκλειστικά και μόνο για την βιωσιμότητα του Ταμείου και για να μπορέσουμε να πάρουμε όλοι τουλάχιστον τα χρήματα που έχουμε δώσει είναι οι παρακάτω:

1.    Απαγόρευση ρευστοποίησης ομολόγων από Δ.Σ χωρίς την έγκριση της Γ.Σ με προβλεπόμενη απαρτία αυτή του άρθρου 10.
2.    Κατάργηση των προσαυξήσεων μέχρι 31-12-2011 η οποία θα ισχύει τόσο για τους ήδη συνταξιοδοτηθέντες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, όσο και για τα ενεργά μέλη του Ταμείου.
3.    Από 1-1-2012 θα ισχύει προσαύξηση 1% ανά συμπληρωμένο εξάμηνο για τα ενεργά μέλη του Ταμείου.
4.    Από 11/10/2011, στους συνταξιούχους που δεν έχει καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση, θα καταβάλλεται μόνο το ποσό των εισφορών τους από την εγγραφή τους μέχρι την ημερομηνία συνταξιοδότησης τους
5.    Όλες οι άλλες αποφάσεις της Γ.Σ θα  έχουν ισχύ από 1-3-2011 όπως είχαμε συμφωνήσει στην Γ.Σ του Μαρτίου.
6.    Εξαιρέσεις από τον κατάλογο αναμονής (λίστα) θα υπάρχουν μόνο:
α) Σε περίπτωση θανάτου στην οικογένεια του μέλους (άρθρο 3, κεφ. Β).
β) Σε περίπτωση απόλυσης (συνταξιοδότησης) για σωματική ή πνευματική ανικανότητα με ποσοστό αναπηρίας και το οποίο να αναφέρεται στην Διαπιστωτική πράξη απόλυσης του υπαλλήλου. Με τον περιορισμό ενός (1) ατόμου το μηνα.
γ) Όταν το συνολικό δικαιούμενο ποσό της οικονομικής αποζημίωσης είναι μέχρι 3.000€ και με τον περιορισμό των 1 ή 2, το μέγιστο ατόμων, το μήνα και την προϋπόθεση να έχουν περισσέψει χρήματα μετά την προγραμματισμένη πληρωμή από την λίστα.
7.    Στους διαγραφέντες θα δοθεί προθεσμία να ξαναεγγραφούν. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα δικαιούντε επιστροφής των εισφορών τους, όρος ο οποίος θα συμπεριληφθεί στην προτεινόμενη τροποποίηση του καταστατικού.

Για  όλους  μας  οι αποφάσεις  αυτές  θα  πρέπει  να  είναι  δεσμευτικές  ανεξάρτητα  αν  υπάρχουν  μεμονωμένες  διαφωνίες  από  νυν  και  πρώην  μέλη  του  ΤΑΙΠΠΝ.
Η  πρόθεση  του  Δ.Σ.  είναι  να  συνεχίσουμε  την  απρόσκοπτη  λειτουργία  του  Ταμείου.
Η  σημερινή  συγκεχυμένη  πολιτική  κατάσταση  στη  χώρα  δεν  βοηθά  στην  άμεση  δρομολόγηση  ενεργειών  μας  για  λήψη  αποφάσεων  βιωσιμότητας  του  Ταμείου. Το μέλλον  του  ΤΑΙΠΠΝ  εξαρτάται  σαφώς  και  από  μια  Κυβερνητική  σταθερότητα  που  θα  εγγυάται  την  οικονομική  σταθερότητα  και  την  αξία  των  αποθεματικών  του  Ταμείου  μας  που  είναι  τα  ομόλογα  του  Δημοσίου.
Για  όσους  ανυπομονούν να  ξεκαθαρίσει  το "τοπίο"  της  βιωσιμότητας  του  ΤΑΙΠΠΝ  "εδώ και τώρα"  θα  ήταν  λάθος  μας  αφού  προϋπόθεση  για  λήψη  σοβαρών  αποφάσεων  είναι  τα  παρακάτω:
·         Οριστική  ενημέρωση  του Δ.Σ. για  τον  αριθμό  των  συναδέλφων  που συνταξιοδοτούνται  υποχρεωτικά  λόγω  του  νέου  Νόμου  για  την  εφεδρεία.
·         Οριστική  εικόνα  των  διαγραφέντων  συναδέλφων. Οι διαγραφές συνεχίζονται!!!
·         Οριστική  εικόνα  της  υπό  διαμόρφωση  αξίας  των  ομολόγων  του  Δημοσίου.
·         Οριστική  εικόνα  των  μηνιαίων  εισφορών/εσόδων  του  ΤΑΙΠΠΝ. μετά  από  την  εφαρμογή  του  νέου  μισθολογίου.

Στο Δ.Σ της 31/10/11 υπήρξε και η υποχρεωτική παραίτηση/αποχώρηση του Προέδρου υπό το καθεστώς της εφεδρείας, οπότε μετά την παραίτηση του Προέδρου Κου Γεωργίου Αβρά, υπήρξε άμεση σύγκληση έκτακτου Δ.Σ προκειμένου να αναδειχθεί νέα Διοίκηση.
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ που προέκυψε κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας μεταξύ των παρόντων μελλών στο έκτακτο Δ.Σ είναι η παρακάτω:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           ΑΛΑΤΕΡΑΣ ΘΩΜΑΣ
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ               ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ               ΒΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ                                  ΑΜΟΛΟΧΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΕΛΗ                                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Το νέο συμβούλιο είναι 6μελές διότι δεν υπάρχουν άλλα αναπληρωματικά μέλη. Με βάση το άρθρο 16, παρ.7 του ισχύοντος καταστατικού όταν τα μέλη που μένουν είναι τουλάχιστον έξι (6) συνεχίζουν να διοικούν κανονικά το Ταμείο.
Θεωρητικά θα μπορούσαμε τα έξη μέλη να μην σχηματίσουμε Διοίκηση και να αφήσουμε το Ταμείο "ακέφαλο" μέχρις ότου οριζόταν Διοίκηση από το Πρωτοδικείο κατόπιν βέβαια υποβολής αίτησης από κάποιο μέλος. Από την παραίτηση μέχρι τον διορισμό νέας Διοίκησης δεν θα δούλευε τίποτα, θα ίσχυε μόνο η παρακράτηση των εισφορών από τον εργοδότη. Θεώρησαμε όμως υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας μέχρι το τέλος του χρόνου και αμέσως μετά να προκηρύξουμε εκλογές για ανάδειξη νέου και πλήρους Δ.Σ. δεδομένου ότι τον Μαρτιο του 2012 λήγει η θητεία του παρόντος Δ.Σ.

Σαν νέο ΔΣ αναλαμβάνουμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το Ταμείο μας, ελπίζουμε  στην καλόπιστη κριτική σας αλλά και  στην βοήθεια όλων σας, που μπορεί να εκφραστεί με το:   

·         Να σταματήσουν οι διαγραφές. Η συνέχιση των διαγραφών οδηγεί το Ταμείο σε κατάρρευση. Σε περίπτωση διάλυσης του ταμείου, οι μοναδικοί ευνοούμενοι θα είναι μόνο οι συνταξιούχοι.
·         Οι συνταξιούχοι να δείξουν κατανόηση στις αποφάσεις των Γ.Σ. όσο άδικες και αν είναι οι αποφάσεις, είναι οι μόνες που μπορούν να δώσουν ελπίδα ότι θα πάρουμε όλοι τουλάχιστον τα χρήματά μας.
Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θ. ΑΛΑΤΕΡΑΣ
.
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝ. ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου