Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Διευκρινήσεις

Την πρόταση επιβίωσης του Ταμείου μόνη της, αλλά και την Ανακοίνωση Νο59 που περιέχει και την πρόταση επιβίωσης μπορείτε να τα κατεβάσετε απο το αριστερο μέρος της σελίδας.
Έχουμε αρχίσει να μοιραζουμε την Ανακοίνωση βοηθείστε και σεις στο μοίρασμα για να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και προσέλευση στην Γ.Σ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η No59


Συνάδελφοι-ισες οι ημερομηνίες για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση και την Ειδική Καταστατική Συνέλευση ορίστηκαν.


ΤΡΙΤΗ 4/10/11 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 08:00 και
ΔΕΥΤΕΡΑ 10/10/11 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 19, στις 08:00.


Ο εργοδότης έχει εγκρίνει άδεια απουσίας μετ' αποδοχών για τις αντίστοιχες ημερομηνίες. Μένει να αποδείξετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για το μέλλον του Ταμείου με την προσέλευσή σας σε αυτές τις Συνελεύσεις. Οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν πρώτα με την Έκτακτη Γ.Σ στην οποία θα σας γίνει ενημέρωση από το Δ.Σ για την επικρατούσα κατάσταση στο Ταμείο και στην συνέχεια θα συζητηθούν οι προτάσεις της Διοίκησης και των μελών ή ομάδων μελών που έχουν υποβάλλει προτάσεις για την βιωσιμότητα του Ταμείου. Στην ουσία στην Έκτακτη Γ.Σ θα επιχειρήσουμε να τροποποιήσουμε τις παροχές του άρθρου 3 του ισχύοντος καταστατικού για να πετύχουμε την βιωσιμότητα του Ταμείου. Αν καταφέρουμε να συνεννοηθούμε και ψηφήσουμε τις προτάσεις που θα δίνουν βιωσιμότητα στο ταμείο θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της Ειδικής καταστατικής Γ.Σ με τροποποίηση άρθρων του ισχύοντος καταστατικού που θα συνεπικουρούν στην προσπάθεια επιβίωσης του Ταμείου και θα επιλύουν κάποια αδιέξοδα στο τρόπο εξόφλησης αυτών που έχουν συνταξιοδοτηθεί. Αν δεν ληφθούν μέτρα στην Έκτακτη Γ.Σ και δεν δώσουμε βιωσιμότητα στο Ταμείο δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε στην διεξαγωγή της Ειδικής Καταστατικής Γ.Σ.
Απαιτούμενες πλειοψηφίες σύμφωνα με το καταστατικό για την λήψη μέτρων:
Ο αριθμός υπαρχόντων ενεργών μελών στις 30/9/2011 είναι 1.430 άτομα.
Για να έχω απαρτία στην Έκτακτη Γ.Σ απαιτείται παρουσία του 1/3 αυτών δηλαδή 477 άτομα παρόντα αθροιστικά σε Πειραιά και Χανιά. Οι τροποποιήσεις για την επιβίωση του Ταμείου (αλλαγή άρθρου 3) περνάνε πλειοψηφικά με συνηθισμένη απαρτία και με ανάταση της χειρός.
Για να έχω απαρτία στην Ειδική Καταστατική Συνέλευση απαιτείται η παρουσία του 1/2+1 των ενεργών μελών δηλαδή 716 άτομα παρόντα αθροιστικά σε Πειραιά και Χανιά και από αυτά να ψηφίσουν τα 3/4 υπέρ κάθε άρθρου που προτείνεται να τροποποιηθεί. Δηλαδή το μέτρο για την τροποποίησης οποιουδήποτε άρθρου είναι 537 ψήφοι.
Σας ζητήσαμε προτάσεις για την επιβίωση του Ταμείου και την τροποποίηση του καταστατικού του, λίγοι ανταποκρίθηκαν και μάλιστα εντός των χρονικών ορίων που έθετε η Ανακοίνωση Νο58. Στην παρούσα ανακοίνωση δεν μπορούμε να φανούμε συνεπείς απέναντί σας και να σας παρουσιάσουμε όλες τις προτάσεις πριν από την Γ.Σ. γιατί απλούστατα δεν προλαβαίνουμε να τις συμπεριλάβουμε όλες και δεν επαρκεί και ο χώρος μιας ανακοίνωσης.
Θα παρουσιάσουμε μόνο την πρόταση επιβίωσης του Ταμείου από την πλευρά της Διοίκησης. Οι υπόλοιπες προτάσεις είτε αφορούν την επιβίωση του Ταμείου, είτε την τροποποίηση του καταστατικού θα αναρτηθούν στο blog του ταμείου για να ενημερωθείτε στην διεύθυνση:
http://taippn.blogspot.com
Οι προτάσεις της Διοίκησης που αφορούν την τροποποίηση του καταστατικού θα αναρτηθούν και αυτές στο blog. Θα υπάρχει, σε αρχείο pdf, το ισχύον καταστατικό και οι προτεινόμενες αλλαγές θα είναι με κόκκινο χρώμα στο κείμενο. Όσοι θέλουν θα μπορούν να το κατεβάσουν για να το μελετήσουν. Δυστυχώς τα κείμενα είναι μεγάλα και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην ανακοίνωση.
Το Δ.Σ κάνει τις δικές του προτάσεις, οι αποφάσεις είναι δικές σας, ελπίζουμε να βρεθεί λύση.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Συνάδελφοι γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από όλες τις μεριές (ενεργά μέλη, διαγραμμένοι, συνταξιούχοι) . Αν οι προτάσεις της Διοίκησης δεν είναι αρεστές ή μη πιστευτές μην τις ψηφήσετε. Ακούστε και ότι άλλο μπορεί να σας προταθεί στην Γ.Σ και αποφασίστε. Το καλλίτερο βέβαια θα ήταν να είχαμε περάσει την πρόταση για την αναλογιστική μελέτη στην Γ.Σ του Μαρτίου και σήμερα να είχαμε στα χέρια μια γνωμοδότηση και μια πρόταση που δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς. Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα αρκεί να υπάρχει θέληση.
Για την σημερινή ακόμη και την αυριανή Διοίκηση το μεγάλο πρόβλημα είναι και θα είναι οι διαγραφές των μελών. Όσο μειώνονται οι αποδοχές μας τόσο θα υπάρχουν διαγραφές και όσο μειώνεται ο αριθμός των μελών τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται το έργο του εκάστοτε Δ.Σ
Μέχρι την ημέρα διεξαγωγής της Γ.Σ δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε μισθολογικά και εργασιακά. Μέσα στην αίθουσα της Γ.Σ πρέπει να δώσουμε λύση, δεν μπορεί να συνεχιστεί μια κατάσταση στην οποία δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να δώσουμε λύση.
Η παρουσία σας είναι επιβεβλημένη.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. ΑΒΡΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝ. ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣ

Πρόταση Διοίκησης για την επιβίωση του Ταμείου


Το Δ.Σ αφού έλαβε υπόψη του την ισχύουσα σημερινή οικονομική κατάσταση του Ταμείου, τα έσοδα και τις υποχρεώσεις του Ταμείου, τις συνεχιζόμενες διαγραφές των μελών του, τις εντός προγραμματισμού απολύσεις, τις συνεχής μειώσεις των αποδοχών μας, την επικείμενη εφαρμογή του νέου μισθολογίου, πιθανό νέο κύμα διαγραφών για καθαρά οικονομικούς λόγους, τον αριθμό των συνταξιούχων στην λίστα αναμονής, το ποσόν που χρειάζεται για να εξοφληθούν (χωρίς περικοπές και με τις περικοπές του 50% , 30%) και την αβεβαιότητα του αύριο για την καταβολή του μισθού μας ακόμη και την διατήρηση της θέσης εργασίας μας προτείνει το παρακάτω πακέτο μέτρων για την επιβίωση του Ταμείου και την πιθανότητα να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τουλάχιστον τις καταθέσεις μας.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ:

Α. Οικονομική ενίσχυση για συνταξιοδότηση.
α) Από την ημερομηνία εγγραφής στο Ταμείο μέχρι και τις 31/3/2007 μόνο την κατάθεσή μας.
β) Από 1/4/2007 και μετά, την κατάθεσή μας προσαυξημένη κατά 1% ανά 6μηνο (2% ετήσιο). (Η επιλογή 31/3/07 και 1/4/07 έγινε γιατί τότε αποφασίστηκε η αύξηση της εισφοράς από 2% σε 3%).
Η προσαύξηση του χορηγούμενου ποσού ενίσχυσης όπως περιγράφεται παραπάνω δεν μπορεί να υπερβεί το 50% (2%Χ25) δηλαδή δεν χορηγείται προσαύξηση μετά από είκοσι πέντε (25) χρόνια ή 50 εξάμηνα συμπληρωμένα, από την εγγραφή τους στο ΤΑΙΠΠΝ. Περισσότερα από 50 εξάμηνα υπολογίζονται με 50% επί του αθροίσματος των καταθέσεων των μελών που έχουν καταθέσει από 1/4/2007 και μετά.
Αρχή ισχύος του μέτρου από 1/3/11 (όπως έχουμε αποφασίσει στην Γ.Σ του Μαρτίου).

Β. Οικονομική ενίσχυση για θάνατο. (παραμένει ως έχει σήμερα και το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται όπως και στην περίπτωση του κεφαλαίου Α)

Γ. Οικονομική ενίσχυση για απόλυση. (παραμένει ως έχει σήμερα και το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται όπως και στην περίπτωση του κεφαλαίου Α)

Δ. Οικονομική ενίσχυση για παραίτηση - μετάταξη. (παραμένει ως έχει σήμερα και το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται όπως και στην περίπτωση του κεφαλαίου Α)

Η οικονομική ενίσχυση που παρέχεται στους δικαιούχους των κεφαλαίων (Α), (Β), (Γ), (Δ) θα καταβάλλεται σε αυτούς είτε εφάπαξ αν αυτό είναι δυνατόν είτε σταδιακά και με σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία απόλυσης (κατάλογο αναμονής), εφόσον υπάρχει απόφαση Δ.Σ και έχει εγκριθεί από την Γ.Σ . Η πρώτη καταβολή θα είναι ίση με το ποσόν των εισφορών (καταθέσεων) που έχει καταβάλει ο κάθε εργαζόμενος για όσο διάστημα ήταν μέλος του Ταμείου. Η εξόφληση θα γίνεται αργότερα πάλι με κατάλογο αναμονής σε χρόνο και  συχνότητα που θα ορίζεται κάθε φορά με απόφαση Δ.Σ που θα εγκρίνεται από την Γ.Σ, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ(α),  αφού ληφθούν υπόψη η γενικότερη οικονομική κατάσταση και η οικονομικές δυνατότητες του Ταμείου.
Ο σταδιακός τρόπος καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης εφαρμόζεται και σε όσα πρώην μέλη έχουν συνταξιοδοτηθεί και βρίσκονται σε λίστα αναμονής προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Ταμείου.

Εξαίρεση από τον κατάλογο αναμονής και την τμηματική καταβολή θα υπάρχει μόνο:
α) Σε περίπτωση θανάτου στην οικογένεια του μέλους (άρθρο 3, κεφ. Β).
β) Σε περίπτωση απόλυσης χωρίς την θέληση του και όταν αυτή δεν έχει προέλθει από πειθαρχικό παράπτωμα του μέλους (άρθρο 3, κεφ. Γ).
γ) Σε περίπτωση απόλυσης (συνταξιοδότησης) για σωματική ή πνευματική ανικανότητα με ποσοστό αναπηρίας και αναφέρεται στην Διαπιστωτική πράξη απόλυσης του υπαλλήλου.
δ) Όταν το συνολικό δικαιούμενο ποσό της οικονομικής αποζημίωσης είναι μέχρι 3.000 και με τον περιορισμό των 1 ή 2, το μέγιστο ατόμων, το μήνα και την προϋπόθεση να έχουν περισσέψει χρήματα μετά την προγραμματισμένη πληρωμή από την λίστα.

Ε. Αλληλοβοήθεια των μελών κατά την διάρκεια της εργασιακής σχέσης με το Π.Ν (παραμένει ως έχει σήμερα).
Στον ισχύοντα ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ γίνονται οι παρακάτω τροποποιήσεις:
Τα βοηθήματα ασθένειας μειώνονται σε 10 το χρόνο. Το ύψος των Β.Α παραμένει στα 720 και η εξόφληση αρχίζει από τον αμέσως επόμενο μήνα, σε 30 άτοκες μηνιαίες δόσεις και το ύψος κάθε άτοκης μηνιαίας δόσης 24.
Εάν κατά το χρονικό διάστημα που διαρκούν οι κρατήσεις το μέλος απομακρυνθεί για οποιονδήποτε λόγο από το Π.Ν το οφειλόμενο υπόλοιπο του βοηθήματος ασθενείας παρακρατείται από την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση την οποία δικαιούται. Η παρακράτηση γίνεται από το ΤΑΙΠΠΝ κατά τη στιγμή χορηγίας της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης.
Εάν ένα μέλος του ΤΑΙΠΠΝ έχει λάβει βοήθημα ασθένειας και ζητήσει τη διαγραφή του από το Ταμείο αλλά παραμένει εργαζόμενο στο Π.Ν διαγράφεται αφού πρώτα εξοφλήσει το βοήθημα ασθένειας.
Εάν ένα μέλος του ΤΑΙΠΠΝ έχει λάβει βοήθημα ασθένειας και ενδιάμεσα βρεθεί εκτός υπηρεσίας με μακροχρόνια άδεια ασθενείας κατά την οποία δεν μισθοδοτείται από το Π.Ν, τότε διακόπτεται η επιστροφή του βοηθήματος μέχρις ότου να αρχίσει και πάλι η μισθοδοσία του.
Ισχύς του μέτρου από 1/3/11.

Τα κεφάλαια (ΣΤ), (Ζ), (Η), (Θ), (Ι) και (Ια) (παραμένουν ως έχουν σήμερα).

-------------------------

Εάν θέλουμε να δώσουμε μια εικόνα σε τιμές τι ακριβώς θα πετύχουμε με την προτεινόμενη λύση έχουμε τον παρακάτω πίνακα.
κλικ στην εικονα για μεγάνθυση
Επεξήγηση
Πρώτη γραμμή: το 2010 χρωστάμε στους συνταξιούχους που περιμένουν στην λίστα 2.750.000.
Δεύτερη γραμμή: το 2011 ξεκινάει με 1762 άτομα, υπολογίζουμε ότι θα συνταξιοδοτηθούν το 10% αυτών δηλαδή 176 (εδώ προσθέτω τις 400 διαγραφές είναι περισσότερες από τις κανονικές αλλά το βάζω επίτηδες για να πιάσω και το χάσιμο από την μείωση του μισθού) οπότε μένουν 1186. Από αυτά εισπράττω 1.130.260 από εισφορές και τοκομερίδια ομολόγων. Υπολογίζω ότι τα έξοδα του έτους για τις αποζημιώσεις των συνταξιοδοτηθέντων μαζί με τις διοικητικές δαπάνες θα ανέλθουν στα 1..409.873. Η διαφορά των εσόδων εξόδων είναι - 279.613 παθητικό το οποίο προστίθεται στο αρχικό 2.750.000 και μεγαλώνει το χρέος, οπότε στο τέλος του 2011 το χρέος του ταμείου προς τους συνταξιούχους είναι 3.029.613. Ίδιο σκεπτικό και για τις επόμενες γραμμές.
Από το 2014 παρατηρώ ότι η διαφορά εσόδων εξόδων είναι θετική, οπότε αρχίζω να μειώνω το χρέος προς τους συνταξιούχους. Τέλος του 2017 χρωστάμε στους συνταξιούχους 3.297.283 αν από αυτό το ποσό αφαιρέσω το ομόλογο του 1.610.000 που λήγει το 2017, τότε το χρέος προς τους συνταξιούχους είναι 3.297.283-1.610.000=1.687.283
Τα 2.750.000 είναι αυτά που χρωστάμε χωρίς να έχουμε επιβάλλει περικοπές στους συνταξιούχους. Αν ισχύσουν και σε αυτούς οι ίδιες περικοπές με τα ενεργά μέλη όπως αυτές περιγράφονται στο Α. Οικονομική ενίσχυση για συνταξιοδότηση, τα 2.750.000 μειώνονται περίπου κατά 1.200.000 οπότε στο τέλος του 2017 το χρέος θα είναι 3.297.283-1.610.000-1.200.000= 487.283 πλησιάζω στην εξόφληση του χρέους.

Όλα αυτά βέβαια θα ισχύσουν εφόσον δεν γίνουν άλλες διαγραφές, εφόσον συνεχίσουμε να έχουμε την δουλειά μας, τον μισθό μας, δεν γίνει κούρεμα στα ομόλογα, δεν… δεν… Διαφορετικά σε δύο τρεις μήνες θα πρέπει και πάλι να λάβουμε άλλα μέτρα πιο σκληρά αν θέλουμε να διατηρήσουμε το Ταμείο…

Ένα ακόμη σενάριο περικοπών στις παροχές του Ταμείου…
κλικ στην εικονα για μεγένθυση
Σε αυτό το σενάριο αν το 2017 αφαιρέσω από τα 2.905.241,52 τα 1.610.000€ του ομολόγου, μου μένει ακόμα υπόλοιπο χρέους 1.295.241,52€. και αν αφαιρέσω και το 1.200.000 από τις περικοπές στους συνταξιούχους, πλησιάζουμε να μηδενίσουμε το χρέος...  - Η Γ.Σ θα αποφασίσει τι θέλει…

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ:

Μέσω αλλαγής καταστατικού, την επανεγγραφή τους εντός τακτού χρονικού διαστήματος (που θα αποφασίσει η Γ.Σ - πρόταση για 60 μέρες) διαφορετικά οι μέχρι την διαγραφή τους καταθέσεις θα παραμείνουν στα αποθεματικά του Ταμείου προς όφελος του ΤΑΙΠΠΝ.
Για όσους ξαναγραφούν εντός του τακτού χρονικού διαστήματος για την λήψη των παροχών του άρθρου 3 (όπως αυτό θα έχει τροποποιηθεί), προσμετριέται ο χρόνος και οι εισφορές πριν την διαγραφή. Ο χρόνος που μεσολάβησε από την διαγραφή μέχρι την επανεγγραφή θεωρείται νεκρός και δεν μπορεί να καλυφθεί με αναδρομική καταβολή εισφορών (Θα ισχύσουν δηλαδή οι παλιές διατάξεις του καταστατικού).
Για όσους ξαναγραφτούν μετά το διάστημα που θα έχει οριστεί, η εγγραφή τους θα θεωρείται νέα εγγραφή.
Η αίτηση διαγραφή πρέπει να γνωστοποιείται στην Διοίκηση τρεις (3) τουλάχιστον μήνες πριν την λήξη του οικονομικού έτους και θα ισχύει από την πρώτη του επόμενου έτους. (Α.Κ άρθρο 87). (Έτσι δεν πάει στα σκουπίδια ο προϋπολογισμός που κατατίθεται στην αρχή του χρόνου στην Γ.Σ).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ:

Έγκριση/εντολή από Γ.Σ προς το Δ.Σ να προσφύγει στην δικαιοσύνη και να ζητά την εφαρμογή ίσων μέτρων περικοπών και στους συνταξιούχους, με την προϋπόθεση ότι μέχρι να τελεσιδικίσει η υπόθεση, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν μόνο την κατάθεσή τους. Αν δικαιωθούν θα πληρωθούν, αν χάσουν θα ισχύσει και σε αυτούς το ίδιο που θα ισχύει για αυτούς που έφυγαν από 1/3/11 και μετά. Άμεση εφαρμογή του μέτρου όσο αφορά το ποσόν της πληρωμή τους από 1/11/11.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ (ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ - ΕΠΑΝΕΓΡΑΦΕΝΤΕΣ -ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ) ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ.

Διαγραφή μελών


ΑΡΘΡΟ 5 Ισχύοντος καταστατικού
στ. Όποιος ζητήσει με γραπτή αίτησή του τη διαγραφή του από τα μέλη του Τ.Α.Ι.Π.Π.Ν. ή καθυστερήσει αδικαιολόγητα την καταβολή των μηνιαίων εισφορών για έξη (6) μήνες διαγράφεται με απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου από τη δύναμη των μελών του.
ζ. Οι μέχρι την ημέρα διαγραφής, μέλους καταβληθείσες άπαυτο εισφορές, παραμένουν στα αποθέματα του Ταμείου μέχρις ότου ο διαγραφείς να αποχωρήσει για οποιοδήποτε λόγο από το Π.Ν. οπότε και του επιστρέφονται ΑΤΟΚΑ.

ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.
ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΡΑΦΟΥΝ...

Σας γνωρίζω ότι από τον μήνα .......... τρέχοντος έτους δεν επιθυμώ να είμαι μέλος του ταμείου σας για ...... λόγους.
Κατόπιν των ανωτέρω η μηνιαία εισφορά μου προς το ΤΑΙΠΠΝ παύει να καταβάλλεται και το μέχρι σήμερα καταβληθέν ποσό να μου επιστραφεί όπως οι νόμοι και τα συναλλακτικά ήθη ορίζουν.
Η παρούσα κοινοποιείται στο ΓΕΝ/Ε3-4 που παρακαλείται από ..... να μην προβαίνει πλέον σε μηνιαία κράτηση υπέρ ΤΑΙΠΠΝ.
--------
Παρακαλώ όπως προβείτε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στη διαγραφή μου από το ΤΑΙΠΠΝ και από την ημέρα της αίτησης μου να σταματήσει η παρακράτηση από την μισθοδοσία μου υπέρ του ταμείου
--------
Σας παρακαλώ να με διαγράψετε από το Ταμείο Σας, στο οποίο είμαι μέλος. Η διαγραφή μου να γίνει χωρίς καμιά καθυστέρηση. Φυσικά νοείται ότι η διακοπή της μηνιαίας συνδρομής μου προς το Ταμείο Σας θα γίνει από τον αμέσως προσεχή μήνα. Εξάλλου για τον λόγο αυτό την αίτησή μου την κοινοποιώ στην αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΝ από την οποία μισθοδοτούμε.
--------
Παρακαλώ για τις ενέργειές σας ώστε να διακοπεί άμεσα από ΓΕΝ/Ε3 η παρακράτηση από τον μισθό μου της εισφοράς υπέρ ΤΑΙΠΠΝ καθώς και να προστεθεί το όνομά μου στη λίστα διαγραφέντων δικαιούχων ώστε να μου επιστραφούν όλες οι εισφορές μου άτοκα όταν θα αποχωρίσω από το Π.Ν
Παρακαλώ επιπλέον να μου αποστείλετε επίσημη (νόμιμα κανονικά υπογεγραμμένη και σφραγισμένη) βεβαίωση στην οποία θα φαίνεται το σύνολο των καταβληθεισων από μένα εισφορών μέχρι σήμερα, καθώς και τα θεμελιωμένα δικαιώματά μου.
---------
Παρακαλώ να με διαγράψετε από μέλος του ΤΑΙΠΠΝ ΑΜΕΣΩΣ μετά την παραλαβή της αιτήσεως μου από σας.
Παράλληλα να διακόψετε ΑΜΕΣΑ και την παρακράτηση που μου γίνεται ως συνδρομή στο ΤΑΙΠΠΝ από την μισθοδοσία μου
Βάσει του ισχύοντος καταστατικού να μου χορηγήσετε επίσημα Βεβαίωση του ποσού των εισφορών μου, που θα μου αποδώσετε μετά την αποχώρησή μου από το Π.Ν
(αυτός ο τύπος είναι ο ποιο διαδεδομένος (ΓΕΝ, ΥΥ, ΝΔΒΕ, ΝΝΑ, ...) τυχαία;

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:
" νόμοι και τα συναλλακτικά ήθη "
" άμεσα και χωρίς καθυστέρηση ”
" λίστα διαγραφέντων δικαιούχων "
" Βάσει του ισχύοντος καταστατικού να μου χορηγήσετε επίσημα Βεβαίωση "

Για όσους διαγράφονται θα ακολουθούνται τα προβλεπόμενα από το καταστατικό. Άμεση διαγραφή και άμεση έκδοση ενημερωτικού δεν προβλέπονται, ούτε λίστα διαγραμμένων δικαιούχων.
Η διαγραφή θα ισχύει από την 1η του επόμενου μήνα μετά την συζήτησή της στο Δ.Σ. Όποτε γίνει Δ.Σ και αν μπουν σαν θέμα οι διαγραφές. Το ενημερωτικό (και όχι βεβαίωση) θα εκδίδεται όποτε αυτό είναι δυνατόν ή το αργότερο μαζί με τα ετήσια ενημερωτικά όλων των άλλων μελών.
Για τα παραπάνω έχει κυκλοφορήσει σχετική ανακοίνωση Νο57 από 11/7/11

Προτάσεις μελών 5


Ακόμα μια πρόταση μέλους.

κλικ στην εικονα για να διαβάσετε.

Αίτηση μελών Κρήτης και Αθήνας



Μας επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή η διπλανη αίτηση μελών.
Από τα αιτήματα που αναφέρονται στην αίτηση
το (1) είναι δικό μας θέμα, δικά μας τα λεφτά δική μας ευθύνη και η διαφλυλαξη του γραφείου του Ταμείου.
το (2) να ενημερωθεί η Γ.Σ και να αποφασίσει.
το (3) και (4) έχουν παρθεί ήδη αποφάσεις

κάντε κλικ στις εικόνες για να μεγαλώσουν

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόταση Διοίκησης για τροποποίηση Καταστατικού


Αυτή η πρόταση είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς του Δ.Σ μετά από μελέτη παλαιότερων καταστατικών του Ταμείου και μεταφοράς διατάξεων του Αστικού Κώδικά που αφορούν όλα τα Σωματεία. Το κείμενο είναι μεγάλο και αφορά ολόκληρο το καταστατικό. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κατεβάσουν το καταστατικό με τις τροποποιήσεις από την αριστερή πλευρά της σελίδας, σχετικό link: https://rapidshare.com/files/2600111580/PROTASH_D.S_GIA_TROPOPOIHSH_KATASTATIKOY.pdf
Οι προτεινόμενες αλλαγές είναι με κόκκινα γράμματα.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Προτάσεις μελών 4

Ο Συνάδελφος Γιώργος Φραγκάκης μαζί με ομάδα μελών από Χανιά είπε...

ΠΡΟΣ
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΠΝ
Παρακαλώ να συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης
η οποία έχει συγκληθεί για τις 5-10-2011 στα Χανιά και 10-10-2011 στην
Αθήνα, το παρακάτω θέμα:
<<Σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. (α) προβλέπεται εισφορά 3% επί των
αποδοχών κάθε μορφής από την υπηρεσία μηνιαίως σε κάθε μέλος. Το
ποσοστό αυτό μπορεί να αυξομειώνεται με απόφαση της Γ.Σ. των μελών
μετά από εισήγηση του ΔΣ.
Πρόταση: Λόγω του κλυδωνισμού της βιωσιμότητας του Ταμείου
προτείνεται το ποσοστό της εισφοράς από 3% να περιορισθεί στο 0,5%
μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της βιωσιμότητας του Ταμείου.

Επίσης σας αποστέλλω - όπως ζητήσατε στην ανακοίνωσή σας - τις
προτάσεις μιας ομάδας συναδέλφων για την τροποποίηση του καταστατικού,
στις οποίες καταλήξαμε μετά από σκέψη και αρκετή συζήτηση.
Προτάσεις τροποποίησης του καταστατικού
Άρθρο 5
Παρ. ε
Απαγορεύεται κατηγορηματικά η αναδρομική εγγραφή. (η συνέχει <<καθώς
και η αναδρομική καταβολή εισφορών (εξαγορά υπηρεσίας)>> σβήνεται.
Παρ. η
Προστίθεται στο τέλος της παραγράφου η φράση: <<και το διάστημα αυτό
δεν είναι τοκοφόρο>>.

Άρθρο 7: Διαγραφή παραγράφου β
Μετά το άρθρο 7 ---- Προσθήκη άρθρου: Αναλογιστικές Μελέτες
Κάθε τρία (3) χρόνια εκπονείται υποχρεωτικά αναλογιστική μελέτη για
την παρακολούθηση της πορείας, τη διαπίστωση της οικονομικής
κατάστασης του Ταμείου και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την
εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του. Η αναλογιστική μελέτη υποβάλλεται για
έγκριση στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, μετά από
γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Άρθρο 13
Παρ. 10
Σβήνονται το α. και το β. και αντικαθίστανται με τη φράση: <<Η εκλογή
θα γίνεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο>>.

Παρ. 17 α. Για το ΔΣ : Σβήνεται: <<εφόσον εψήφισαν περισσότερα από
διακόσια (200) μέλη>>.
Και τροποποιείται ως εξής:
<<Οι δύο πρώτοι κατά σειρά επιτυχίας από τους υποψηφίους του
ψηφοδελτίου Κρήτης. Οι υπόλοιποι ανακηρύσσονται αναπληρωματικοί
σύμφωνα με την σειρά επιτυχίας.>>

Β. Για την Ελεγκτική Επιτροπή
<<Οι 2 πρώτοι στο ψηφοδέλτιο Αττικής και ως τρίτο μέλος ο πρώτος από το
ψηφοδέλτιο της Κρήτης>>.

Παρ. 18: διαγράφεται

Άρθρο 14
Παρ. 3 Στο τέλος της παραγράφου προστίθεται :<<Το ΔΣ υποχρεούται να
συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση με σκοπό την ενημέρωση των μελών και
τη λήψη της συγκατάθεσης του σώματος πριν προβεί σε ενέργειες που
αφορούν την επένδυση χρημάτων του Ταμείου και ειδικά όταν πρόκειται
για επενδύσεις μεγάλων ποσών ή ρευστοποίηση ομολόγων>>.

Άρθρο 15
Παρ. 2 <<τη θέση του Α' αντιπροέδρου καταλαμβάνει υποχρεωτικά σύμβουλος
από την Κρήτη>>.

Άρθρο 16
Παρ.2 : <<Το ΔΣ θεωρείται σε απαρτία όταν παρευρίσκονται ο Πρόεδρος και
ο Α' Αντιπρόεδρος>>
Παρ. 8 : Η πρόσκληση τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν.

Μετά το άρθρο 19 προστίθεται νέο άρθρο : Ευθύνη μελών Διοικητικού Συμβουλίου
    1. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευθύνονται αλληλεγγύως και
εις ολόκληρον έναντι του Ταμείου για κάθε ζημιά του Ταμείου που
προκλήθηκε από δόλο ή βαριά αμέλεια τους. Μπορούν να ανακληθούν από τη
Γενική Συνέλευση με απόφαση της, η οποία λαμβάνεται με τη συνήθη
απαρτία και πλειοψηφία των 3/4 των παρισταμένων μελών.
    2. Κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δεν ευθύνεται για
αποφάσεις που λήφθηκαν σε συνεδρίαση, κατά την οποία δεν παρίστατο ή
παραστάθηκε και διαφώνησε, εφόσον η διαφωνία του βεβαιώνεται στο
πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Άρθρο 25
Παρ. 3 προστίθεται η λέξη <<εργασιακά>> πριν από το συνδικαλιστικά
Σωματεία των εργαζομένων στο ΠΝ : <<Το ενεργητικό υπόλοιπο το οποίο
ήθελε προκύψει από την εκκαθάριση περιέρχεται, αναλόγως του αριθμού
των μελών που είχαν στο Ταμείο στα εργασιακά συνδικαλιστικά σωματεία
των εργαζομένων στο ΠΝ.>>

Χανιά 19-09-2011
Ο Αιτών
Γιώργος Φραγκάκης

Προτάσεις μελών 3


Ο Συνάδελφος Π. ΓΕΝΟΥΖΟΣ ΕΙΠΕ… σχετικά με την επιβίωση του Ταμείου
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΠΝ
Α ) Θεωρώ ότι έχετε Ευθύνη για τη Σημερινή κατάσταση του Ταμείου και μάλιστα Σοβαρότατη.
Β ) Έχετε αργήσει από τον Μάρτιο ( 6 Μήνες ) που έπρεπε να έχει Ξεκαθαριστεί και ο τρόπος Πληρωμών των Μελών καθώς και οι οποίες άλλες ενέργειες έπρεπε να γίνουν για την βιωσιμότητα του Ταμείου μας.
Προτείνω όπως:
Α ) Οι Πληρωμές να γίνονται αντί για 5 να Πληρώνεται Ένας ( 1 ) Συνάδελφος Ανά Δίμηνο και να συνεχίζεται η Λίστα Αναμονής
Β ) Οι οποίες κατάθεσης των Μελών μας που αν δεν κάνω λάθος ανέρχονται στης 70.000 Μηνιαίως Να Τοποθετηθούν σε όμιλο Τραπεζών κλειστά ανά 3 Μήνες          ( ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  Γ.Σ  ΚΑΙ ΟΧΙ  Δ.Σ )
Γ ) Ο ( Χ ) ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ 50% των Καταβολών του Από το Ταμείο και το Υπόλοιπο Εξοφλητικό Ποσό Μετά από 36 ΜΗΝΕΣ. Το υπόλοιπο 50% ΚΑΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΕΠΟΜΕΝΟ Κ.Ο.Κ. Πιστεύω ότι έως τότε θα έχει υπάρξει Ισορροπία στο Σύστημα ( ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟΥ )
Δ ) Τα Βοηθήματα που ορίζει το Καταστατικό να Περιοριστούν ΜΟΝΟ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ, ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, Η ΑΠΟΛΥΣΗ.
Ε ) Σε περίπτωση Θανάτου Μετάταξης η Απόλυσης Πρατίνο όπως: Να γίνετε άμεση Εξόφληση εντός 3 Μηνών.
Υ.Γ Εξυπακούεται ότι το όποιο Αποθεματικό του Ταμείου μας ( Ομόλογα ) Δεν σπάει εάν δεν έχει έρθει ο κανονικός χρόνος πληρωμής του. Επίσης είναι Πασιφανές ότι οι Διοικήσεις του Ταμείου των τελευταίων 5 χρόνων Καθώς και ( Οι οικονομικοί σας σύμβουλοι  έχουν άμεση Ευθύνη για την Σημερινή κατάσταση του Ταμείου για Κακοδιαχείριση )
Ζ ) Οι Δόσεις ( ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ) από τα ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ να ΑΥΞΗΘΟΥΝ και να Εξοφλείτε το ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΟΣ 4 ΜΗΝΩΝ
Η ) ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ έως περατωθεί η Κρίση ( ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ )  
Τέλος θέλω να πω και να καλέσω τους Διαγραφέντες να Επιστρέψουν στο Ταμείο και να βοηθήσουν με την κίνηση τους πρώτα τους εαυτούς τους και ύστερα το Ταμείο μας.
Με Εκτίμηση                  
Μ.Π.Υ  Β.
ΓΕΝΟΥΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ